Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğday, cim, faydası, suyunun, önemli

Buğday Çim Suyunun Önemli 40 Faydası

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buğday Çim Suyunun Önemli 40 Faydası





Buğday çimi ve suyu neredeyse her derde deva! 1955 yılından bu yana başta ABD olmak üzere birçok ülkede sunduğu mucizeler sebebiyle insan sağlığını desteklemek amacıyla kullanılmakta Çünkü bedenimiz buğday çimi suyunu seviyor, o kadar faydalı ki sevmemesi mümkün değil!

Buğday Çim Suyunun Önemli 40 Faydası


1 Buğday çimi suyu %70 klorofil içerir

2 İsviçre'deki ünlü Bircher-Benner Clinic’in kurucusu, "müsli"yi icat eden, araştırmacı bilimadamı Dr Max Bircher, klorofili "Konsantre Güneş Gücü" olarak isimlendirmiştir

3 Klorofil hücre ve dokulara nüfuz ederek onları temizler, canlandırır ve yeniden yapılanmalarına destek olur

4 Klorofil vücuttaki ilaç artıklarını ve kimyasalları temizler

5 Klorofil vücuttaki toksinleri nötralize eder "zararsız" hale getirir

6 Klorofil karaciğeri temizler

7 Buğday çimi, havuç suyu ve diğer meyve ve sebzelerle karşılaştırıldığında MUHTEŞEM bir toksin attırıcıdır Dr Earp Thomas yaklaşık 6,8 kg buğday çiminin toksin attırıcı etkisinin yaklaşık 158,8 kg havuç, marul, kereviz vb sebzeye eşit güçte olduğunu belirtmektedir

8 Dr Max Bircher'e göre "Klorofil; kalp ve damar sistemini güçlendirir, bağırsakları, rahmi ve akciğerleri olumlu etkiler Bu nedenle de, canlandırıcı etkileri dikkate alındığında, başka hiçbir gıda ile karşılaştırılamayacak kadar güçlü bir toniktir"

9 Dr Ann Wigmore buğday çimini 30 yıl boyunca hastalarının kronik rahatsızlıklarının tedavisine destek amaçlı besin olarak kullanmıştır

10 Klorofil kan şekeri problemlerinin tedavisinde etkilidir

11 Klorofil ışığın oluşturduğu ilk üründür ve herhangi bir elementin içerdiğinden daha fazla ışık enerjisi içerir

12 Dr Bircher'e göre, doğa klorofili (buğday çimini) vücudu temizleyen, zehirli maddelerin nötralize edilmesini -zararsız hale getirilmesini sağlayan- ve canlandırarak yeniden yapılanmasına -yenilenmesine- destek olan bir madde olarak kullanmaktadır

13 1940 yılında DrBenjamin Cruskin American Journal of Surgery’de klorofili;
  • Kötü kokuların giderilmesi
  • Bakteri enfeksiyonlarının giderilmesi
  • Yaraların iyileşmesi
  • Cilt naklinde doku adaptasyonunun hızlandırılması
  • Kronik sinüzit tedavisi
  • Kronik iç kulak iltihaplanma ve/veya yangı tedavisi
  • Varis damarlarının tedavisi
  • Bacak ülserlerinin tedavisi
  • İltihaplı isilik tedavisi
  • Kabuklu cilt kabarıklıklarının tedavisi
  • Rektum (anal) yaraların tedavisi
  • Rahim boynu yangılarının tedavisi,
  • Vajinal parazit enfeksiyonlarının tedavisi
  • Tifo, karahumma ateşini düşürme ve
  • İrin akma durumlarının birçoğunun tedavisi için önermiştir
14 Bilimsel çalışmalar klorofilin, zararlı bakterilerin büyüme ve yayılımını engellediğini ispatlamıştır

15 Klorofil aynı zamanda antibakteriyel olduğu için gerektiğinde vücudun hem içten hem de dıştan tedavisine/iyileşmesine ve sağlıklı kalmasına destek olur

16 Klorofil pek çok bitkiden elde edilebilir, ancak buğday çimi en çok tavsiye edilen gıdadır, çünkü insanın ihtiyacı olan 100 den fazla besin içerir Eğer organik toprakta yetiştirilirse toprakta var olan 102 mineralden 92'sini emerek kendi bünyesine alır

17 Buğday çimi klorofil içeren tüm yeşil bitkiler gibi yüksek miktarda oksijen içerir Beyin ve tüm vücut dokularının işlevlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri bol oksijenli bir ortamda mümkündür

18 Buğday çimi suyu aknelerin iyileşmesini sağlar ve hatta 7-8 ay düzenli tüketim sonrasında yara izlerinin kaybolmasına bile destek olur Tabii bunun için aynı zamanda sağlıklı beslenme de şarttır

19 Klorofil tüm bitkilerin hayatı için temel olan maddedir

20 Tanınmış Beslenme Uzmanı Dr Bernard Jensen vücudun buğday çimi suyunu sadece birkaç dakika içinde ve oldukça düşük miktarda enerji harcayarak sindirebildiğini belirtmektedir

21 Buğday çimindeki klorofil kan akışını yeniden düzenler Değişik hayvanlarla yapılan testler klorofilin hiçbir toksik yan etkisi olmadığını ispatlamıştır Kandaki kırmızı hücrelerin sayısı 4-5 günlük klorofil tüketiminden sonra normal seviyelerine yükselir ki bu ileri düzeyde anemi hastası veya kan sayımı düşük olan hayvanlarda yapılan testlerle de ispatlanmıştır

22 Doğurganlığı düşük inek ve boğalara sahip olan Amerikalı çiftçiler hayvanların doğurganlığını artırmak amacıyla hayvanları buğday çimi ile beslerler, çünkü klorofilin içerdiği yüksek miktardaki magnezyum seks hormonlarını onaran enzimleri yapılandırır

23 Buğday çimi "çim suyu faktörü" içerir ki bu madde otobur hayvanların hayatını sürdürebilmesi açısından gereken önemli maddelerden biridir

24 Buğday çimi suyu vücudu temizleyen bir deterjan gibi hareket eder ve deodorant olarak da kullanılır, en önemlisi arkasında zararlı kalıntı bırakmaz

25 Ham -işlenmemiş- saf klorofil içeren buğday çimi suyu, hiçbir toksik yan etkisi olmaksızın vücuttaki toksinlerin atımı açısından da çok faydalıdır

26 Günlük beslenmeye ilave edilen küçük bir miktar çim suyu diş çürümelerini önler

27 Ağızda 5 dakika tutulan buğday çimi suyu diş ağrılarını hafifletir ve diş etlerindeki zehirli maddelerin atılmasını sağlar

28 Buğday çimi ile gargara yapmak iltihaplı boğaz ağrılarını hafifletir, iyileşmeyi hızlandırır

29 Ağız apselerinde -iltihaplı durumlarda- buğday çimi suyuna batırılmış buğday çimi posasını iltihaplı bölgeye koyun veya buğday çimi çiğneyin Posayı bir süre sonra tükürerek atın

30 Buğday çimi suyu zengin bir enzim deposudur

31 Buğday çimi suyu kabızlık tedavisinde ve bağırsakların açık tutulmasında çok etkilidir

32 Sedef ve egzema gibi cilt hastalıkları için düzenli buğday çimi suyu için

33 Düzenli buğday çimi suyu içmek saçların beyazlamasını önler

34 Buğday çimi suyu her tür kan probleminin -rahatsızlığının- tedavisinde faydalıdır

35 Buğday çimi suyu mükemmel bir cilt temzileyicidir ve cilt tarafından besin olarak emilebilir Yeşil buğday çimi suyunu ılık suyla dolu küvete dökün ve 15-20 dakika küvette yatın, sonrasında soğuk suyla duş alarak durulanın -sabun kullanmayın-

36 Buğday çimi suyu hazmı kolaylaştırır

37 Buğday çimi suyu kolon duvarlarının temizlenmesi ve tedavisi için çok etkilidir

38 Buğday çimi suyu akciğerlerde asidik gazları solumak nedeniyle oluşan yaraları iyileştirebilir Klorofille artan hemoglobin üretimi sonucu hücrelere kanla daha fazla oksijen taşınabildiği için vücuttaki karbonmonoksidin vücuda zararlı etkileri minimize edilir

39 Buğday çimi suyu kılcal damarları güçlendirdiği için yüksek tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir

40 Buğday çimi suyu kurşun gibi ağır metallerin vücuttan atılımını kolaylaştırır

Özetle;
  • Düzenli buğday çimi suyu içen kişi kendini daha güçlü, dayanıklı, sağlıklı, hafif, özetle oldukça farklı bir şekilde iyi hisseder
  • Düzenli içilmesi önerilen buğday çimi suyu miktarı; sağlığı korumak amacıyla içildiğinde günde 30 ml, tedaviye destek amaçlı içildiğinde günde 60 ml'dir

Buğday nasıl çimlendirilir?



Buğday çimi üretimini Türkiye'de 25 sene önce ilk kez başlatan Kırkambar Baharat'ın sahibi Bahri Kılıç'ın üretim önerileri şöyle:

Öncelikle doğal, ilaçlanmamış buğday alın Zirai buğdaylar zararlılara karşı ilaçlanmış olabileceği için dikkatli olun Aşurelik buğday çimlenmez Bir avuç buğdayı oda sıcaklığındaki içme suyu ile ıslatıp bir gece bekletin
Ertesi sabah şişen buğdayların suyunu süzüp genişçe bir tepsiye üst üste gelmeyecek şekilde yayın Üzerini nemli bir bezle örtüp evin en sıcak ve karanlık yerine bırakın Bez ve buğdaylar kurudukça nemlendirin Buğdaylar 3-4 gün sonra filizlenmeye başlar

Filizleri 2 cm uzayınca dolaba alıp, her gün 1-2 kaşık salatalara katabilir, yoğurtla veya zeytinyağı, limon, nar ekşisi gibi karışımlarla tüketebilirsiniz Çok dayanıklı olmadığı için azar azar çimlendirme yapılmalı

Buğday çimi üretmek için de, yine bir gece suda beklemiş buğday tanelerini yayvan bir saksıya veya varsa bahçeye ekip üzerini toprakla örtün Çimler 10-15 cm uzayınca 1 cm yukarıdan makasla kesin Kestikçe uzayan çimlerden her gün salatanıza katın Çok ektiyseniz mutfak robotundan geçirip suyunu çıkararak kullanın Marketlerde satılan hazır çimler, büyümesini hızlandırmak için katkı maddesi katılabildiği için çok güvenli olmayabilir



Pişirmeden tüketin

Buğday çimi tazeyken yararlıdır Pişirecek olursanız tüm değerini kaybeder Sağlığınızı korumak için günde 2-8 yemek kaşığı kadar içmeniz yeterlidir Tedavi amacıyla kullanılacaksa günlük doz 8-16 yemek kaşığına kadar çıkarılabilir Tabii hepsi birden içilmez Bu dozlar gün içinde bölünerek alınmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.