![]() |
Domuz Gribine Karşı Ekinezya Ve Limon |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domuz Gribine Karşı Ekinezya Ve LimonDomuz Gribine Karşı Ekinezya ve Limon ![]() Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Tıbbi Aromatik Bitkiler Bölümü Başkanı Ahmet Tınmaz, yaptığı açıklamada, 2004 yılında üretmeye başladıkları ekinezyanın bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyledi ![]() Anavatanı Amerika kıtası olan bitkinin Kızılderililer tarafından birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığını ifade eden Tınmaz, şöyle konuştu: ''Ekinezya, Marmara Bölgesi'ne uyumlu bir bitki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ekinezyanın bağışıklık sistemini güçlendiren ilaçlarda da kullanıldığı belirten Tınmaz, bitkinin tüm dünyada etkisini gösteren domuz gribine karşı vücut direncini artırdığını söyledi ![]() KAYSERİ Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği ve Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() ![]() ''İçinde bol miktarda C vitamini ve antioksidan bulunan limon, domuz gribi gibi viral enfeksiyonlara karşı koruyucu özelliği ispatlanan en önemli meyvedir ![]() ![]() ![]() ![]() Öztürk, limonun, Rusya, Kazakistan gibi soğuk ülkelerde viral enfeksiyonlardan korunulması amacıyla bolca tüketildiğini bildirdi ![]() KÜTAHYA Kütahya'da, domuz gribine önlem olarak yurt dışından sipariş edilen aşıların yapılmasına Vali Şükrü Kocatepe ve sağlık çalışanlarından başlandı ![]() Sağlık Bakanlığınca temin edilerek Kütahya'ya gönderilen Pandemik A (H1N1) aşıları, İl Sağlık Müdürlüğünde ilk kez Vali Kocatepe ve İl Sağlık Müdürü Enver Yıldırım'a yapıldı ![]() İl Sağlık Müdürlüğünce yapılan planlamaya göre, aşının dağıtım ve uygulaması ildeki sağlık kuruluşlarında yapılacak ![]() TOKAT Tokat Valisi Şerif Yılmaz, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, grip aşılarına dün başladıklarını söyledi ![]() Tokat'ta domuz gribiyle ilgili herhangi sıkıntı olmadığını belirten Yılmaz, şöyle konuştu: ''Dün Bakanlıktan emir geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gribin normal mevsimi olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti: ''İlk kar da yağdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yılmaz, kendisinin normal grip aşısı olduğunu ancak domuz gribine karşı henüz aşı olmadığını kaydetti ![]() |
![]() |
![]() |
|