|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
adamlarınca, besin, bilim, gören, kabul, sağlıklı |
![]() |
Bilim Adamlarınca Kabul Gören En Sağlıklı 14 Besin! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilim Adamlarınca Kabul Gören En Sağlıklı 14 Besin!Dünyanın en sağlık besinleri açıklandı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DUT: Demir açısından çok zengin, ödem çözücü, idrar söktürücü, bağırsak kurtlarını düşürücü etkisi var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BEYAZ DUTUN FAYDALARI; *Vücuda kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir ![]() *Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır ![]() *Ateş düşürür ![]() *Karaciğeri kuvvetlendirir ![]() *Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder ![]() *Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır ![]() *Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak kurtlarını düşürür ![]() ![]() KARA DUTUN FAYDALARI *Kara dut ise ağız ve boğaz iltihaplarında mucize etkiler gösterir *Dut hangi şekilde tüketilirse tüketilsin iyi bir kan yapıcıdır ![]() *Kişinin kilo almasını sağlar ve iştah açar ![]() BİR TAVSİYE: 250 gram suya 7 gram dut yaprağı koyup kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ÇİLEK: Özellikle cilt için çok faydalı ve böbrek intihabına karşı çok etkili ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FAYDALARI: *Çilek vücuda kuvvet verir ![]() *Kolesterolü düşürür ve damar tıkanıklığını önler ![]() *Aynı zamanda çok iyi bir antioksidan olan çilek bağışıklık sistemini güçlendirir ![]() ![]() *Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına çok faydalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() *Kanı temizler ![]() *Diş etlerini güçlendirir ve ağız kokusunu giderir ![]() *Sakinleştirici etkisi ile tansiyonu düşürür ve stresi azaltır ![]() *Ateşi düşürür ![]() ![]() *Cildi nemlendirir, tazelik ve güzellik verir ![]() BİR TAVSİYE: Çileği ezerek püre haline getirin ![]() ![]() BÖĞÜRTLEN: Cilt gençleştirici özelliği var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FAYDALARI: *Böğürtlen idrar söktürür ![]() *Ayaklardaki şişlikleri indirir ![]() *Yüksek tansiyonu düşürür *Gözlerdeki zafiyeti giderir ![]() *Mesane taşlarının düşmesine yardımcı olur ![]() *Ağız, dil, diş eti ve bademcik giderir ![]() *Kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser ![]() *Haricen kullanıldığı takdirde ağrıları dindirir, yanıkları iyileştirir ![]() *Kökü kaynatılıp, suyu içilecek olursa kandaki şeker miktarını düşürür NOHUT: ABD'li uzmanların hazırladığı en yararlı besinler listesinde özel bir yeri var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FAYDALARI: *Vücuda kuvvet verir ![]() *İştah açar ![]() *Bağırsakları yumuşatır , idrar söktürücüdür ![]() *Anne sütünü çoğaltan besinlerdendir ![]() *Östrojen hormonunu dengeler ![]() ![]() *Cinsel isteği ve gücü arttırır ![]() *Öksürüğü keser ![]() *Damar tıkanıklığını giderir *Göğüs kanserine karşı koruyucudur ![]() YEŞİL MERCİMEK: Listedeki mucize yiyeceklerden biri de yeşil mercimek ![]() ![]() ![]() FAYDALARI; *Besin değeri oldukça yüksek olan mercimek vücuda ve zihne güç verir ![]() ![]() *Gözlere de yararlıdır ![]() *Enerji verir ve yorgunluğu giderir ![]() *Kansızlara faydalıdır ![]() *Anne sütünü attırır ![]() *Kandaki kolesterol oranını düşürür ve kan akışını hızlandırır ![]() *Kalp ve damar hastalıkları ile şeker hastalığından korur ![]() *Kalp krizi riskini azaltır ![]() *Bağırsakları çalıştırarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını kolaylaştırır ve kabızlığı giderir ![]() BİR TAVSİYE: Yeşil mercimeğin suyu çok faydalıdır ![]() ![]() KURU FASÜLYE: Türk mutfağında kış aylarının vazgeçilmez yemeğidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FAYDALARI *İçerdiği hayvansal olmayan protein ve lifli yapısı ile kırmızı etten bir eksiği bulunmayan kuru fasulye, vejetaryen beslenme için de bir alternatif ![]() *Protein ve anorganik tuzlar bakımından çok zengin olan kuru fasulye, kemik yapısının güçlenmesine de yardımcı oluyor ![]() *Kuru fasulye sinirleri de kuvvetlendirir ![]() *Şeker hastalığına iyi gelir *Romatizma, siyatik ve böbrek rahatsızlıklarına karşı ilaç etkisi vardır ![]() *Kalp ve damar tıkanıklığını önler BİR TAVSİYE: Bilindiği gibi kuru fasülye gaz yapması ile de meşhurdur ![]() ![]() ![]() ![]() SÜT: Bilim adamlarının listesinde olmazsa olmazlar arasında sayılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() FAYDALARI; *Sindirim sistemini düzene sokar ![]() *Büyüme ve gelişmeyi destekler ![]() *Dişleri korur ve çürükleri önler ![]() *Hücre ve doku oluşumunda rol alır ![]() *Saç ve tırnak oluşumunda rol alır ![]() *Yaraların çabuk kapanmasına yardımcı olur ![]() *Kilo kontrolü kolaylaştırır ![]() *Beynin gelişiminde ve çalışmasında faydalıdır ![]() *Hücreleri onarır ![]() *Kemikleri sertleştirir ![]() *Bağışıklığı güçlendirir ![]() BİRKAÇ TAVSİYE * Dirsekleriniz sertleşerek kurumaya başladıysa ; bir parça pamuğu sütle ıslatarak dirseklerinize sürerek 15 dakika bekletin ![]() ![]() * Pürüzsüz bir cilt için : Cildinizi temizledikten sonra süte batırdığınız bir parça pamukla silin, sütü cildinize iyice yedirdikten sonra 4-5 dakika bekleyin Ardından cildinizi ılık su ile durulayın ![]() * Yağlı cilt için; 1 ölçek çiğ süt ile 1ölçek yulaf kepeğini bir kabın içinde karıştırın, bununla yüzünüzü iyice silin, Kısa zaman içinde parlak ve yumuşak bir cilde sahip olacaksınız ![]() ![]() * Kuru cilt için; 1fincan çiğ süt ile 1fincan gülsuyunu bir kabın içinde karıştırın ![]() ![]() ![]() * Karma ciltler için; 1fincan süte 1 küçük salatalık rendeleyerek 5 dakika kaynatın ![]() ![]() ![]() YOĞURT :Bağışıklık sistemini uyarıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FAYDALARI *Zararlı bakterilerin üremesini durdurarak bağırsakların düzenli olarak çalışmasını sağlar ![]() *Sindirim sistemi çalıştırır mide rahatsızlıklarını önler ![]() *Şeker hastaları için yararlı bir besindir, kan şekerini düzenleyici etkisi bulunmaktadır ![]() *Bağırsak düzensizliklerinin giderilmesine, özellikle çocuk ve yetişkinlerde karşılaşılan ishallerin tedavisine yardımcı olur ![]() *Kanser riskini azaltır, özellikle kolon kanserine karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır ![]() ![]() *Kandaki asit baz dengesini sağlıklı hale getirir ![]() *Rahatlatıcı etkisi bulunmaktadır ![]() ![]() *Antibiyotik kullananlar, ilacın etkisiyle zarar görebilecek yararlı bakterilerin korunması amacıyla yoğurt yemelidirler ![]() PEYNİR: Kahvaltı masalarının vazgeçilmezi olan peynir, sofralardan asla eksik edilmemeli ![]() ![]() FAYDALARI *Protein ve kalsiyum açısından zengindir ![]() *İyi bir B12 vitamini ve fosfor kaynağıdır ![]() *Peynir de süt gibi iyi bir kalsiyum kaynağıdır ![]() ![]() *Kemik ve diş olumuşunu güçlendirir BİR NOT: Kilo ya da kolesterol sorunu yaşayanlar peynirin az yağlı olanı tercih etmeliler ![]() ![]() KIRMIZI ET: Etin kötü şöhreti ABD'li bilim adamlarının yayınladığı bu liste ile silindi ![]() ![]() ![]() FAYDALARI *B12 vitamini bulunur ![]() ![]() ![]() *Büyümede mucize etkisi vardır ![]() ![]() *B12 vitamini sayesinde sinir hücrelerinin büyümesi ve tamirinde etkin rol oynar ![]() BALIK ETİ: Balıkta herkes için yararlı B, A ve D vitaminlerinden bol miktarda var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FAYDALARI *Balık eti, kırmızı ete oranla daha az yağlıdır ve bazı özel yağ asitleri içerir ![]() ![]() *Bu yağ asitleri kan pıhtı oluşumunu engelleyerek, atardamarın tıkanmasını önler, böylece kalp krizi ve felç riskini azaltır, tansiyonu düşürür ![]() *Şeker hastalarının, kalp hastalığı ve felç riskinden daha çok etkilendikleri için diğer insanlara göre daha fazla balık yemelidirler *Balığın kılçığında bulunan yüksek orandaki kalsiyum ve fosfor kemiklerin sağlığı ve dayanıklılığı bakımından önemlidir ![]() HİNDİ ETİ: Hindi eti kırmızı ete göre daha ekonomik, protein açısından da dana etine daha yakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FAYDALARI: *Hazmı kolaydır; hasta - sağlam herkese tavsiye olunur ![]() *Piliç eti vasıflarındadır ![]() *Yaşlanmaya karşı direnç oluşturur ![]() ![]() ![]() CEVİZ: İçerdiği fosfor ve kalsiyum nedeniyle zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir ![]() ![]() ![]() ![]() FAYDALARI: *Demir açısından, oldukça zengin bir besin maddesidir ![]() *Bal ile karıştırılıp tüketildiğinde soğuk almış mideye iyi gelir *Damar sertliğini önler ![]() *Enerji sağlar ![]() *Şeker hastaları için hayati önemi olan insülini artırır *Verem mikrobuna karşı korur ![]() *Ceviz yağı, mide ve bağırsakları temizleyerek, yumuşak kalmalarını sağlar ![]() *Aromatik kokulu yaprakları kabızlığa, iştahsızlığa, kan temizlenmesine ve hazımsızlığa karşı yararlıdır ![]() *Ciğere, mideye ve dimağa kuvvet verip ağız kokusunu da giderir ![]() FINDIK: Mucize besinler arasında en özel yere sahip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FAYDALARI *Çok iyi bir enerji kaynağıdır ![]() ![]() ![]() *Fındık, kalp ve damar sağlığı açısından çok faydalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() *Kansızlığa iyi gelir ![]() ![]() ![]() *Cinsel gücü arttırır ![]() *Varislere iyi gelir ![]() *Fındık, soğuk algınlığı ve akciğer hastalıklarına da faydalıdır ![]() *Ayrıca, cildi güzelleştirir ![]() |
![]() |
![]() |
|