![]() |
Çalışmaya Teşvik Ederken Üslub Önemli. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çalışmaya Teşvik Ederken Üslub Önemli.![]() Ailelerin çocuklarına uygun ortamı hazırlamaları, başarı için gerekli şartlardan biri ![]() ![]() Uzun bir tatilden sonra başlayan ders yılıyla öğrenciler kadar aileler de heyecanlı ![]() ![]() ![]() ![]() Öğrencinin derste aldığı notlar bilgi birikiminin göstergesi olarak her ne kadar gelişiminde ve geleceğinde uzun dönemde etkili olsa da en önemlisi kişiliğine yapacağı etkidir ![]() ![]() Başarısızlık karşısında çocuk "Ailem beni hiç sevmiyor çünkü başarılı değilim", "Ben hiç işe yaramaz biriyim, derslerimde bir türlü başarılı olamıyorum" şeklinde düşüncelere kapılabilir ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuk dersi ne için çalıştığını bilmeli Pek çok derste öğrenci dersi ne için çalıştığını bilmemekte, o dersin veya öğretilen bilginin hayatta kendisine ne şekilde faydalı olacağını kavrayamamaktadır ![]() ![]() Çalışmaya teşvik ederken üsluba dikkat edin Öğrenciler anne-babalarının sürekli 'çalış' demesinden son derece rahatsız olup buna karşı olumsuz tepki geliştirirler ![]() ![]() Öğrenci dersi derste öğrenmeli Aslında bir öğrenci normal şartlarda dersi derste öğrenebilmeli ve evinde öğrendiklerini tekrarlama isteği duyabilmelidir ![]() ![]() ![]() Veliler, düzenli olarak siz de okula gidin Okula aşırıya varmayacak şekilde düzenli aralıklarla giden, öğrencinin öğretmenlerini tanıyan, dersler ve öğretmenleri hakkında çocuğuyla konuşan, anne-baba; çocuğun karşılaştığı sorunlar hakkında geç kalmadan bilgi sahibi olur ![]() Öğretmenlerle ilişkileri geliştirin Çocuklar genellikle bir dersin öğretmenini sevdiklerinde ve öğretmenle aralarında iyi diyalog kurulduğunda dersi de severler ![]() ![]() Başarısızlığa yol açan sorunları çözün Özel öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu, depresyon, bilgisayar-internet bağımlılığı, ergenlik çağı sorunları, yanlış arkadaş seçimi gibi sorunlar var ise bunların sebepleri bulunmalı ve uygun tedavi yolları aranmalıdır ![]() Başarısızlık hayal kırıklığına dönüşmemeli Ders başarısında öğrencinin kendine güveni önemlidir ![]() ![]() ![]() Uzman Psikolog Farika Teymur Artır |
![]() |
![]() |
|