![]() |
Ağız Kokusunu Yok Eden 5 Bitki |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ağız Kokusunu Yok Eden 5 BitkiAğız Kokusunu Yok Eden 5 Bitki Alman Bild gazetesi, ağız kokusunu yok eden 5 bitkiyi açıkladı ![]() ![]() ![]() MIRRA Mırra hala yerel kalabilmiş ve geleneksel özellikleri olan bir kahve ![]() ![]() Kahve çekirdekleri kavrulup dibek adlı havan benzeri kaba alınır ve taneleri çok inceltilmeden dövülür ![]() Mırranın hazırlanmasında en önemli kısım kaynatma evresi ![]() ![]() Çekilmiş kahve üzerine su eklenerek kaynatılır, belli bir kıvama geldikten sonra tortusundan ayırmak amacıyla mutbak adlı özel kaba süzülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() REZENE Rezene çayı kötü ağız kokusunu birebir yok eder ![]() Yemeklerden yarım saat önce alındığında, iştah açıcı olarak kullanılabilir ![]() Eğer yemekten sonra tatlandırmadan içilirse, sindirimi uyarıcı, şişkinliği giderici etkileri vardır ![]() Öksürük ve soğuk algınlıklarında ve çocuklarda boğmaca hastalığı sırasında yararlıdır ![]() Hıçkırık, bulantı, idrar yolları iltihabı, böbrek taşları gibi birçok durumda rezene çayına başvurabiliriz ![]() Kökü; idrar yetersizliğine, safra taşına iyi gelir ![]() Tohumu; mide ve bağırsak gazlarına, zor sindirime, bağırsak parazitlerine, asabi kusmalara yararlıdır ![]() Yaprakları; hazmı zor olan besinlerin sindirimini kolaylaştırır ![]() ![]() ![]() KARANFİL Yaygın olarak ağızda bir süre tutularak kullanılır ![]() ![]() Karanfil, ihtiva ettiği Eugenol maddesinin etkisi ile hafif ve orta şiddette diş ve dişeti ağrılarına karşı lokal uyuşturucu olarak kullanılabilir ![]() Ağızda ve midede ifrazatı artırarak, nişastalı ve diğer yiyeceklerin hazmını kolaylaştırır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ADAÇAYI Bir avuç kadar adaçayı sıcak suyun içine katılarak 15 dakika demlenmesi beklenilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NANE Taze nane yaprakları kurutulur ![]() ![]() ![]() Taze nane yaprağı çiğnemek de ağız kokusunu giderir ![]() |
![]() |
![]() |
|