![]() |
Hamsili Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Hamsili PilavHamsili pilav Malzemeler: 2 kilo hamsi 5 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet orta boy soğan 3 su bardağı iyi cins pirinç arzuya göre 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 4-5 yemek kaşığı kuş üzümü 1 silme yemek kaşığı kadar yenibahar 1 silme yemek kaşığı tarçın tuz, karabiber 4,5 su bardağı kadar sıcak su Yapılışı: Önce pilavı hazırlayın ![]() ![]() Geniş bir pilav tenceresine yağı aktarın ![]() ![]() Pirinçleri bol suda duru su çıkana kadar yıkayıp süzerek kavrulan soğana ilave edip kavurmaya devam edin ![]() Baharatları,tuz ve karabiberi, kuş üzümünü ilave edip biraz daha karıştırdıktan sonra 4,5 su bardağı veya biliyorsanız pirincinizin kaldırdığı kadar sıcak su ilave ederek pişirin ![]() ![]() Pilav demlenirken hamsileri ayıklayın ![]() ![]() ![]() Hafif yağlanmış orta büyüklükteki yuvarlak, tercihen teflon tepsinizin taban kısmını tamamen kapatacak şekilde hamsileri dizin ![]() ![]() Tepsinin yanlarınıda hamsiler dışarı sarkacak şekilde dizin ![]() Pilavı tepsinin ortasına döküp kalan hamsilerle üst kısmını yine sıkıca dizerek tamamen kapatın ![]() 170C dereceli fırında hamsiler iyice pişip kızarana kadar pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Hamsili Pilav |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Hamsili PilavHamsili Pilav Malzemeler 1 kg hamsi 2 su bardağı pirinç 2 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı çamfıstığı 1 çorba kaşığı kuşüzümü 1 su bardağı sıvı yağ yeterince tuz,karabiber,tozşeker,yenibahar ve tarçın 1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe göre) Kızartmak için sıvı yağ Yapılışı İnce kıydığımız soğanları,sıvı yağda çamfıstıkları ile birlikte pembeleştirelim ![]() ![]() ![]() Pilav suyunu çekince altını kısıp beş dakika daha bekleyip ocaktan indirelim ![]() ![]() ![]() ![]() Dinlenmiş olan pilavı harmanlayıp hamsi dolu kaba dolduralım ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|