Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
2009, montrealkanada

Montreal-Kanada 2009

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Montreal-Kanada 2009

MONTREAL QUEBEC EYALETİNİN EN BÜYÜK, KANADA'NIN İKİNCİ EN BÜYÜK KENTİ PARİS'İN ARDINDAN FRANSIZCA KONUŞAN, DÜNYA'NIN İKİNCİ EN BÜYÜK KENTİ ÇOK GÜZEL BİR METROPOL HEP MONTREAL'E GİTMEK İSTERDİM YAŞASIN BEN MONTREAL'DEYİM!

''MONOCLE MAGAZİN'' E GÖRE ''DÜNYA'NIN EN YAŞANABİLİR DENİLEN ŞEHRİ'' KANADA KÜLTÜR BAŞKENTİ

Şehir başlangıçta Ville-Marie ya da ''Meryem Şehri'' adını almıştı Ama bugünkü adı Mont-Royal oldu Fransızcada ise Mont Real olarak yazıld

Montreal'e geldiğim için çok mutluyum Sevinçten canımıniçi kızıma sarılıyorum!

Pierre Eliot Trudeau Uluslararası Havaalanı, şehrin 22 km batısında Bir vasıtayla 20 dakikada şehre inebiliyorsunuz

Şehir 1642'de vardı Tam olarak 1832'de kuruldu Kent merkez nüfusu 19 milyondur
Montreal, Quebec eyaletinin güneybatısındadır Başkent Quebec'in 270 km güneybatısında bulunur Ottawa'nın ise 190 km doğusundadır

2009 Temmuz itibariyle Kanada İstatistiklerini tanımlayan Montreal Sayım Metropolitan Alanı (CMA) 'na göre arsa alanı 4259 kilometrekare, şehir nüfusu 3814700 'dür Büyüme %1,05 'dir Nüfusun %17,1 'ini 14 yaş altı çocuk ve %13,6 'sını 65 yaş üzeri vatandaşlar oluşturur

Montreal Expo 67 ve 1976 Yaz Olimpiyatları gibi birçok organizasyona ev sahipliği yapmışt

Olimpiyat stadı bügün Montreal'in simgesi durumundadır 70000 seyirci kapasitelidir Günümüzde burada çeşitli sporsal faaliyetler, Montreal Expos takımının maçları ve rock'n roll konserleri yapılmaktadır

Olimpiyat stadı oldukça değişik mimarisiyle ilgi çekiyor Sağdaki resimde görüldüğü gibi, yukarıya dışarıdan bir asansörle çıkılıyor Hem çıkan, hem de izleyen için güzel bir manzara
Olimpiyat stadının oldukça modern mimarisine hayran kaldım!

Parkı şehir merkezinin doğusunda, Maisonneuve Parkının karşısında yer almaktadır
Stad önündeki düzene bakın Montreal düzen, doğa, estetik demektir

Stad içinde hayvanlarla ilgili bir müze

Stadın içinden bir görüntü Ben burayı gezdiğimde inşaat çalışmaları vardı

Stadı, giderken son kez fotoğraflıyorum

1976 Kanada Yaz Olimpiyatları Stadyumu 1500000000 dolara mal olmuş

Montreal, Paris'ten sonra Dünya'nın 2 en büyük Fransızca konuşan şehridir Nüfusun %66,5 'i Fransızca, %13,2 'si İngilizce ve %0,8 'i de her iki dili konuşmaktadır
2009 yılına göre Montreal; ticaret, havacılık, finans, ilaç, teknoloji, kültür ve turizmde Kuzey Amerika'nın uluslararası bir konaklama şehridir

Yukarıdaki fotoğrafta fakirler sokağını ve arabalarını görüyorsunuz Montreal Olimpiyat stadı yapıldığında, fakir halkın gelişmesi için bu semt tercih edilmiş Ama yine de fazla gelişemediklerinden bahsediliyor Fakir apartmanı ve fakir arabaları Tanrım burası acaip gelişmiş ülke! Bir ülkede fakirler semti böyle ise diğerlerini siz düşünün Kendi ülkem ve diğer ülkeler için birazcık kıskanıyorum
Kanada tarihte nerelerden nerelere gelmiş Sokağa bakın ve gelişmişlik düzeyini anlayın

Kanada bügün, Dünya'nın G7 ülkelerinin ultra süper güçlerinden biridir Dünya'nın kültür, ticaret merkezidir Sanayi, teknoloji ve Montreal borsasıyla finans merkezidir

Havacılık, elektronik eşya, eczacılık ürünleri, baskıl ürünler, yazılım mühendisliği, telekomünikasyon, tekstil ve konfeksiyon üretimi, ulaşımda oldukça önemlidir Ayrıca hizmet sektöründe mekanik ve proses mühendisliği, finans ve yüksek öğrenimde de güçlüdür

Olimpiyat parkının yanında Sherbrooke Street'in karşı tarafında Botanical Garden var Burada Dünya'nın her yerinden gelen 26000 bitki ve ağaç türü bulunuyor Muhteşem orkideler, seralarda kaktüsler, Japon bonsai düzenlemeleri oldukça güzel Ayrıca parkta, İznik çinileri ve güllerden oluşan Türk bahçesi ilginizi çekecektir

Montreal çeşitli iklim bölgelerinin birleştiği noktada yer alır Nemli kıtasal bir iklimi vardır Yazları sıcak olur Ortalama sıcaklık; en yüksek 24-26 derece, en düşük 13-16 derecedir Ama sık sık 30 dereceyi aşar Kışlar genellikle çok karlı, rüzgarlı ve soğuk olur Ortalama -2 ile -10 derece aralığında olur Zaman zaman -15 derecedir Bazı kış günlerinde ise -20 derecenin altında olur
İlkbahar ve sonbaharda hoş bir hafif sıcaklık vardır ''Indian Yazları'' (Kızılderili yazları) ara geçiş dönemlerinde olur Montreal'de kaydedilmiş en düşük sıcaklık 15 Ocak 1957'de -37,8 derece ve en yüksek sıcaklık 1 Ağustos 1975' de 37,6 derecedir

Muhteşem muhteşem bir park! PARC DU MONT-ROYAL MOUNT ROYAL EN BÜYÜK MONTREAL GREENSPACES

Montreal'in en büyük yeşil park alanı Parkın çoğu ormanlık olup, Frederick Law Olmsted tarafından tasarlanmış, açılışı da 1876 'da yapılmıştır

Montreal şehrine bakan bu parkta; görüldüğü gibi olağanüstü manzarasıyla Beaver Gölü, küçük bir insan yapımı göl, yamaç kayağı, heykel bahçesi, yorumlama merkezi ve Sir George-Etienne Cartier anıtı var

Mont Royal sönmüş bir volkan Halk kısaca ona La Montagne (Dağ) diyor

İnsanlar parkta yürüyüş yapıyorlar Sol taraftaki kırmızı bluzlu bayana ve kullandığı en gelişmiş araca dikkat çekmek istiyorum Her türlü şartlarda çok rahatlar ve doğada, sokaklarda gezip hayatlarını yaşayabiliyorlar Bu bir gelişmişlik olayıdır Gelişme paradan önce beyinlerde olmaktadır Boşuna G7 ülkesi olunmuyor Boşuna Amerika kıtasının kültür merkezi olunmuy
Gölde isteyenler bu araçlarla gezebiliyorlar Burası sakin ve huzurla dolu Kızım ve ben çok mutluyuz! Arkadaki yeşil alan üzerindeki beyazlıklar kuşlar Ve tabiki Kanada Kazları Muhteşemler! Sessizlik ve sadece Kazların muhteşem çağrıları! ))

Bu güzel park hayvansız olur mu? Aslında buranın adı park, gerçekte ise burası orman Bu şirin şey sincapgillerden adı Chipmunk (çipmonk) Boyları 18-25 cm arasında Yani küçücük bir şey Kuzey Amerika'nın bu tatlıları her yerdeler

Çipmonklar ağaçlarda, banklarda, hatta ayaklarımızın üzerinde dolaşıyorlar Sağda çipmonk gelmiş benden yiyecek istiyor Yiyecek istemeye ve elden almaya alışıklar Verince de yanak torbalarını doldurup evlerine götürüyorlar Ne yapsınlar? Yavruları var ve soğuk kışa hazırlık! ))

Mont Royal Parkın heykel bahçesi Kocaman bir bahçede her yer heykel Anlaşılması biraz zor Benim anladığım kadarıyla biraz modern heykel, biraz da Eskimo ve Kızılderili kültüründen etkileşim var

Mont Royal Parkı; turistik, atletik ve kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapıyor

Mont Royal Parkın Montreal'e bakan kısmında bu bina bulunuyor Bu binada çok büyük savaşlar sonrası antlaşmalar yapılmış Yani tam bir tarih

Parkın bulunduğu dağda iki mezarlık var 1852'deki Mount Royal Mezarlığı 165 dönüm üzerinde Burada 162000 mezar var 1854'deki Katolik Notre-Dame -des-Neiges Mezarlığında ise 900000 kişi gömülü

Kızılderililer ve Beyaz Adam arasında, savaşlardan sonra yapılan antlaşmalar, bu binada imzalandı Binanın duvarlarındaki tablolarda da o zamanki durumlar resmedilmiş

Arkeolojik kanıtlar gösteriyorki, First Nation göçebe yerli insanlar, Avrupalıların gelmelerinden önce burada yaşıyorlardı Yerliler (çoğunlukla New York'ta mevcut olan), birkaç yüzyıldır burada yaşamaktadırlar En az 1300'den beri StLawrence'de, Haudenosaunee kökenli Iroquois'ler yaşıyorlar

PONT JACQUES-CARTIER JACQUES CARTIER KÖPRÜSÜ Eyfel kulesi gibi çelikten bir kafes, değişik bir yapı Muhteşem bir köprü Montreal Adasını, Helen Adası üzerindeki Expo 67 sitesine ve güney sahile bağlıyor

Iste benim 40 senedir aysadiigm sehir bu bayanda Turk bir bayan tanimam
kendisini iyisallah birgun sizlerede gormek nasip olur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com