|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
aynı, okununca, olan, tersten, şiirlersözler |
![]() |
Tersten Okununca Aynı Olan Şiirler-Sözler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tersten Okununca Aynı Olan Şiirler-Sözler(İlk Türkçe palindromik şiir, yazan:Aydın Gaziulusoy) Zaman yorar, akıl kahreder, haklı karar oynamaz (Seniha Akar) Eski dedikse (Orhan Tarkan) iyi halli biri billah iyi; (Üstün Alsaç) eski dedikse (Orhan Tarkan) e, zaten ne taze? (Üstün Alsaç) Ne desek lobi, bol keseden; (Aydın Gaziulusoy) ne bana sen iyi, ne sana ben ![]() Ne bedenim azami, ne de ben ![]() Neden ama, neden? (Aydın Gaziulusoy) ------------------------------------------------------ Ve bazı sözler aç raporunu koy, okunur o parça ![]() adak ada ![]() adam adedi bakraç, çark abide damada ![]() ayol abla, keten etek al baloya ![]() a devler, elveda! (köksal karakuş) adı var, o yılan alıyor avı da ![]() adnan isa bak, en iyi ve az eczane, ev ve en az cezaevi yine kabasinan'da ![]() ağa, bak iri kabağa ![]() ah, adi demir erimedi daha ![]() a hasta sen anlat, panele gelen aptal nane satsa ha? (köksal karakuş) ah, ne tenha ![]() aşk, o kıza yazık, okşa ![]() emre ve kıza yazık, everme ![]() e neredeyiz, meridyen neydi remziye, dere ne? (murat kipel) eni verev kessek verevine ![]() en iyi dilek iş, iki kez asla; kıllı kafa kıllı kalsa zeki kişi kel idi yine ![]() en iyi meşe beşe mi yine? (orhan tarkan) er işi pilavı vali pişire ![]() esirdi talat idris'e ![]() eski dedikse ![]() ![]() ![]() imrensem adama, madam esner mi? (köksal karakuş) imzanla al nazmi ![]() in emre aydan, madam nadya ermeni ![]() in, ikibine yeni bikini ![]() isa nişasta satsa, şinasi ![]() it kiri balyayla birikti ![]() itle ilet teli elti ![]() Karalasak şairi, aşka salarak ![]() karalama ham alarak ![]() karı, basamağa masa bırak ![]() karı, bite taş at, eti bırak ![]() karı, bizi sizi bırak ![]() karı, bunu bırak ![]() karılı sana yamuklar kaba, kral kumaya nasıl ırak? (selim gürel) kart ama matrak ![]() kasapta asmam saat, pasak ![]() kasaya damla, netten alma da yasak ![]() menemen yemek, el adada leke, mey ne menem? (selim gürel) merkez emel'e gelemez ekrem ![]() mızıkaya daya kızım ![]() midede cüceye cüce dedim ![]() midye yiyeydim ![]() mikado, o da kim? (köksal karakuş) mine bana halini sakla; halka sini, lahana benim ![]() para ele gele arap ![]() para hazır ama rıza harap ![]() paranı kaba say, yasa bakın arap ![]() para o arap ![]() paraşütçü, üçtü şarap ![]() pas al osman, anam sola sap ![]() patikadan aslana nal, sana da kitap ![]() yarasan, o mağara tatar ağam, ona saray ![]() yastık çok, ama koç, kıt say ![]() yaşa da kraliçe seçil arkadaş, ay ![]() yat ayla, kal yatay ![]() ye şıllık, kaba kıllı şey ![]() yok, adını da koy ![]() yok, al avuçla, al çuvala koy ![]() yok anam, tavuğu vatmana koy ![]() zamlı taksiye veyis katılmaz ![]() zamlı tas neden satılmaz? (üstün alsaç) zam, murat star, ummaz ![]() zam tutmaz ![]() zam yok, rey iyi, grev vergiyi yer, koymaz ![]() Çok ilginç |
![]() |
![]() |
![]() |
Tersten Okununca Aynı Olan Şiirler-Sözler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tersten Okununca Aynı Olan Şiirler-SözlerTraş niçin şart ![]() Ey Edip Adana da pide ye ![]() Anastas mum satsana ![]() (Anastas bir rum ismiymiş) Tasla kepek al sat ![]() Işıklar arar alkışı ![]() Eni verev kessek verevine ![]() Rulo yap ![]() ![]() Elini aça aça inile ![]() Tasarıda radar adı rasat ![]() Madara kaymakam ![]() ![]() Nitelikli iş iletin ![]() ![]() Alışır o sana ![]() ![]() Ulu eli milatlık anam ![]() ![]() ![]() akıl talim ile ulu ![]() Takas çok ama koç sakat ![]() Al ye Hüseyin ![]() ![]() Emre ve kıza yazık ![]() ![]() Adnan İsa bak ![]() ![]() ![]() Teli ellerime demir elle ilet ![]() Pay ederek iki kerede yap ![]() Kasaya mal koyana yoklama yasak ![]() Arazi küçük ![]() ![]() Rulo arap eli ile para olur ![]() Zeki ![]() ![]() Zam yok ![]() ![]() ![]() ![]() İbrahim kek mi harbi? Neden ama ![]() Ne bedenim azami ![]() ![]() Ey iyi ruh ![]() ![]() Rulo küçük küçük olur ![]() Aç raporunu koy ![]() ![]() Al kazık ![]() ![]() ![]() ![]() Al Pakize ![]() ![]() Altan attan atla ![]() Anastas keten etek satsana ![]() Anastas rulo iyi olur ![]() ![]() Ara ![]() ![]() Arap Kara Murat atar umarak para ![]() Aslan Ali ile Veli ilan alsa ![]() Ayla da mı madalya? Ayol abla ![]() ![]() Ayşen ![]() ![]() Er işi pilavı vali pişire ![]() Ey kekeme ![]() ![]() Firar eder Arif ![]() Kalsın o don ıslak ![]() Katıra da radarı tak ![]() Katla enine ![]() ![]() Keçin ileridedir ![]() ![]() Kim o komik? Koyma Vahit ![]() ![]() ![]() Nine ![]() ![]() O zaman al tak ![]() ![]() Para hazır ama rıza harap ![]() Rıza ![]() ![]() Şeş-ü dü mü? Düşeş ![]() Uğur motora sar o tomruğu ![]() Yok ![]() ![]() Zamlı tas neden satılmaz ![]() - A L I N T I D I R - |
![]() |
![]() |
|