![]() |
Çevre Bakanlığından Hanımlara Uyarı. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çevre Bakanlığından Hanımlara Uyarı.![]() Prof ![]() ![]() ![]() Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vatandaşları çevreye karşı duyarlı olmaları konusunda uyaran Müsteşar Akça, her şehre ''katı atık tesisi'' kurulması için adeta bir seferberlik başlattıklarını söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cihan TV Network tarafından hazırlanan Anadolu'da Sabah programının canlı yayın konuğu olan Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Akça, özellikle ev hanımlarına yönelik uyarıda bulundu ![]() ![]() ![]() ![]() AB'ye üyelik sürecinde ''Çevre Faslı Müzakere Süreci''nin başladığını ve bunun da kendilere bazı yükümlülükler getirdiğinin altını çizen Akça, özellikle çevre kirliliği konusunda yapmaları gereken bazı ödevler olduğunu, fakat bunları sadece AB istediği için değil kendi menfaatimize de olduğu için yapmamız gerektiğini bildirdi ![]() ![]() ![]() ![]() Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof ![]() ![]() ![]() ![]() Belediyelerin tek başına değil de birlik halinde katı atık tesislerini yaptıklarını hatırlatan Akça, 2012 yılı sonunda toplam 1130 belediyede 57 buçuk nüfusun katı atığının düzenli bir şekilde bertaraf edilmesi planlandığını söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Katı atık bertarafı için kurulmak istenen tesisler için yer sıkıntısı yaşandığını ve bu konuda insanların kamet ettikleri yerlere yakın yerlerde bunun gibi tesislerin olmasını istemediğini söyleyen Akça, bu durumdan rahatsız olmalarının sebebini bu tesislerin bir çöplük ortamı gibi algılanıyor olması ve alışılagelen çöplüklerle karıştırılması olduğunu söyledi ve yanlış algılanma sebiyle tesislerin projelerini istenen hızda devreye sokamadıklarını ifade etti ![]() ![]() ![]() ![]() Akça, atık yönetimi konusnda bireysel sorumluluk gerektiğini ve bu konuda evlerde kızartma yağlarının lavaboya dökülmemesi konusunda dikkatli olunmasını ifade etti ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak; haberciler |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çevre Bakanlığından Hanımlara Uyarı.Kullanılan yağlar büyük şehirlerde firmalar tarafından toplanarak yeniden ekonomiye kazandırılmakta ![]() Eğer böyle bir imkan yoksa ,bu atıkları tarımsal üretim yapılmayan veya ağaç,çiçek vs şeylerin mevcut olmadığı alanlara dökmek en uygunu olacaktır ![]() Bildiğim kadarıyla atık bir yağ toprağa döküldüğünde bir kaç mt derine kadar sızmakta, toprağın yapısını bozmakta o yüzden hiç bir işe yaramayan toprağa dökmek daha uygun olur diye düşünüyorum ![]() Çocuklarımızın geleceğini yok etmek de,korumak da bizlerin ellerinde ![]() emilio santos---> Bilinçli, bilgili ve paylaşımcı bir üye olarak her zaman sevilenlerden oldun ![]() ![]() Türkçe karakter kullanmak konusunda daha hassas davranmanı bekliyoruz |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çevre Bakanlığından Hanımlara Uyarı.Alıntı: Orjinal Mesaj Sahibi MEGAN Kullanılan yağlar büyük şehirlerde firmalar tarafından toplanarak yeniden ekonomiye kazandırılmakta ![]() Eğer böyle bir imkan yoksa ,bu atıkları tarımsal üretim yapılmayan veya ağaç,çiçek vs şeylerin mevcut olmadığı alanlara dökmek en uygunu olacaktır ![]() Bildiğim kadarıyla atık bir yağ toprağa döküldüğünde bir kaç mt derine kadar sızmakta, toprağın yapısını bozmakta o yüzden hiç bir işe yaramayan toprağa dökmek daha uygun olur diye düşünüyorum ![]() Çocuklarımızın geleceğini yok etmek de,korumak da bizlerin ellerinde ![]() emilio santos---> Bilinçli, bilgili ve paylaşımcı bir üye olarak her zaman sevilenlerden oldun ![]() ![]() Türkçe karakter kullanmak konusunda daha hassas davranmanı bekliyoruz Sevgili emilio santos ,duyarlılıgın için çok teşekkürler ![]() Bundan sonra dedigin gibi yazarım ![]() Ancak herkesin yazılarında kullandıgı bir imza yontemi var ,bende yazdıgım harfler (kullandıklarımın hepsi zaten türkçe karakterler ),kelimenin anlamını bütününden degiştirmediği için özellikle o şekilde yazıyorum ![]() Ama dediğim gibi bundan sonra söylediğin şekilde yazarım ![]() Sizden yönetim olarak bir ricam var ,mesajların altına Düzeltme butonu koyarsanız hata yaptığımız zaman bunu farkettigimizde düzeltebiliriz ,ama ne yazıkki bu imkan her mesajda yok ![]() Mesela şu anda yazdıgım mesajın alt bölümünde bu imkan varken ,siteye yollanan bir çok yazıda düzeltme butonu yok( özellikle baktım ,çogunda mevcut degil ) ![]() |
![]() |
![]() |
|