![]() |
Ölü Zaman Burgacındayım |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Ölü Zaman Burgacındayım-- Biten bir aşkın ardından bakıyorum Acı! yüreğimi kıskacına aldı / boğuluyorum Savunmasız kuru yaprak misali Ekşi suların seline kapıldım Yelkenim yırtık / küreğim kırık Sevda masalından düştüm / kollarımın dermanı yok Gözlerim! İçime döndü Fetihte bulunduğun yere baktım İstenmeyen yüreğimde / bayrağın dikili Çiçek bahçesine çevirdim / anılarımızın evini Sana rağmen Gidişine rağmen Sevda masalından düştüm / gözlerimin feri firari Sen kokan güllere, papatyalara dokundum / narince Gözlerini / kara gözlerini aradım Bir de "seni seviyorum" diyen dudaklarını Mazide kalsa da ince dokunuşlar Gülüşlerin kulaklarımda yankılandı / yüreğime indi Göz yaşlarım sen olmuştu / kirpiklerimi sıktım / düşmeyesin diye Lakin; dudaklarımı yalayarak akıp gittiler Tuzu kaldı geride Sevda masalından düştüm / ağzımda kekremsi tat Böyle mi? olacaktı gidişin sevgili Acıyla örülen çitin ortasında kaldım / karınca gibi aciz Tek bakışına vurulmuştum Ve sen bunu biliyordun Yüreğimde yangın yeri bıraktın demeyeceğim Hiç sönmeyecek yangın bıraktın Sensiz her yer çirkin / kimliksiz Sevda masalından düştüm / artık! zaman dilimlerindeyim Nefesinin buğusu saklı / boş bıraktığın yastıkta Hasretin titrettiği vakit / içime çektiğim Birlikte tempo tuttuğumuz şarkılar / pusuda bekliyor Dinlemeye çalıştım / ısrarla Her defasında namlu ters döndü / beynime mermi saplandı Binlerce kez intihar ettim / öldüm Binlerce kez dirildim Sevda masalından düştüm / gayya kuyusundayım Unutmak nasıl bir şey / biliyor musun? Bunu yapanlar nasıl beceriyor? Unutabileceğimi düşünmek / ihanet gibi geliyor Sen başka kollarda şafağı karşılarken Başka eli tutmak Başka dudaklara dokunmak Bana ağır geliyor / prangamın anahtarı kayıp Sevda masalından düştüm / gölgesi bozuk adımlardayım Birlikte gittiğimiz sahilde soluklandım Aynı kayalıklara oturdum / dalgalar munzur kollarını açtılar Martılarla yarenlik ettim / seni anlattım / dinlediler Islak bir parça simitle ödüllendirdim onları Dalgalar bedenime çarptı Yürek yangınıma ilişemedi Sevda masalından düştüm / kanamalı hastayım Uzaklardan vapur düdüğü duyuluyor Gecenin karanlık perdesini yırtıyor sesi Okyanusa açılma hayalimiz geldi / oturdu beynime Bensiz mavinin gizemine açılacak mısın? Sevgili Yanında yeni sevgilin de olacak mı? Dur! Söyleme Verecek olduğun cevaptan ölesiye korkuyorum Anlıyorsun değil mi? öldürme Sevda masalından düştüm / ruhum asırlarca mil uzaklıkta Kırgınlıklarımı tamir ettim / sana hiç gücenmedim Yüreğindeki misafirliğimi sonlandırdın / gönül kapını kapattın Sevdanın coşkusu bitmişti sende Ve sürekli kanat çırpmak / aşktan yorgun düşmek istiyordun Sevda masalından düştüm / hicran burgacındayım Benim sularım dingindi Yüreğim sana bakarken ters dönüp taklalar atsa Usul usul sakinleştirirdim Sevdamı dağlara, ovalara haykıramadım Avaz avaz seslenişlerim yüreğimde yankılandı Her sana sarıldığımda da kulağına fısıldadım / seni seviyorum Duydun mu? Bak! bunu da hiç soramadım Sevda masalından düştüm / deri ile örtülü kemik yığınıyım Bütün bunların artık önemi yok / ayak izlerin yüreğimde Ve ben sensizliği yudumluyorum / kadeh kadeh Sevmedim bu tadı Sevda masalından düştüm / yüreğim kırık dökük Munzur kollarıyla sarmıştı bedenimi Esir gibiydim / gözlerine mil çekili Benzi atmış meğer aşkın / fark edemedim Habis urlar türemiş içinde göremedim Çok zaman sonra anladım / vakit geçmişti Aşk öldü yeşim deren ![]()
|