Eflatun Masal |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Eflatun MasalMasalın camından içeri doğru sızan gözbebeklerimden bahsediyorum ![]() Dokunabilir misin kahve koyusu yalnızlığıma ? ![]() Ya da sesimin teline vurulup, çıkarabilir misin göğüs kafesimden nefesini ? Avuç içlerim sönüyor ![]() ![]() Socrates'in sakalına zehir katın ![]() ![]() Beyaz tellerine kaldırın kadehlerinizi ![]() ![]() şerefe![]() !Doğurulan bütün ***leri bırakın sokağa! Eflatun yaprakların damarlarından düşüyorum masalım ![]() Bir sonbahar alışkanlığı daha sona eriyor ![]() ![]() Mum alevinde yitiriyorum solgun benizli istasyonları ![]() ![]() ve seni, üçüncü perdede asıyorlar ![]() ![]() ![]() yalınayak düşlerin, cam kırığı öpüşlerin ve yapışkan alışkanlıkların ortasında izliyorum olanları ![]() ![]() ![]() Socrates'in kaderini isa'ya kopyalayın! Bütün çarmıhları yakın olvsat meydanında! Dökülen aforizmaların zehrini dikin iliklerinize! ![]() Mavi gecenin samanyolu kesişmelerinde başlıyor aşk ![]() ![]() Sabaha dek süren ikili sevişmeler yaşıyorum ![]() ![]() Rüzgâra karşı ağlayan yağmurda boğuluyor düşlerim ![]() ![]() ![]() Tut gözlerimden ![]() tut yoksa düşerim![]() Tut ellerimden ![]() tut yoksa ölürüm![]() ![]() Masalın canımdan içeri doğru sızan gözbebeklerimden bahsediyorum diyorum! Dokun kahve koyusu yalnızlığıma ![]() ![]() Ya da sesimin teline vurulup çıkar göğüs kafesimden nefesini ![]() Avuç içlerim yanıyor ![]() ![]() Socrates'in sakalına zehir kattılar ![]() Beyaz tellerine kaldırdılar kadehlerini ![]() şerefe ![]() !Doğurulan bütün ***leri bıraktılar sokağa ![]() ![]() Eflatun yaprakların damarlarından tutundum masalım ![]() ![]() Karlı kış'ın kapısında sayıklıyorum adını ![]() ![]() Mum alevinde ısıtıyorum senli bekleyişlerimi ![]() ![]() ![]() ve seni, dördüncü perdede öpüyorum dudaklarından ![]() ![]() çırılçıplak düşlerin, cam arası öpüşlerin ve kırılgan alışkanlıkların ortasında sarılıyorum saçlarına ![]() ![]() Son perde ![]() ![]() Pedagoji uyurken, pedagog doğar sokaklarda ![]() ![]() ve düş'ü asarlar masalın dar ağacında ![]() ![]() socrates ölür, masala aşk kalır elde avuçta ![]() ![]() |
|
|
|