![]() |
Enver Gökçe - Tamamlanmamış Şiirler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enver Gökçe - Tamamlanmamış ŞiirlerBugün büyük şair Enver Gökçe'nin hayata gözlerini kapadığı günün yıldönümü ![]() ![]() ( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunlar için, Dargınım sana Aragon ![]() Pare pare halkım olmuş, Urba bin dert bin, ayak bin pare Yaşamağa düşmüşler öylece Baştan ayağa yare ![]() Asfaltları ben döşedim Şu rayları ben ![]() ![]() ![]() Telgrafın tellerini ben Telgrafın telerine kuşlar mı konar Telgrafın tellerinde ben Ben senden mülhemim kardeş Yaralı kardeş, bin yerinden Ben senden mülhemim endüstri Kömürden çelikten demirden Binlerce türkünü topladım Aşk ile, kalb ile, fikrile Tuğlacı, dülger ve ırgat dilinden Kokun gelir bana taze Kokun gelir bana dost! Dost elinden can elinden ![]() Ben senden mülhemim deniz Memleketimin denizlerinden ![]() Bu kavga Sana bergüzar olsun Ey Temmuzda donanmıi dağlar Ey Yazı yabanı turalayıp geçtiğimiz Ey Ayı izi kurt izine karışmış Gazdan Ve gök taşından yapılmış madde Ey özgürlük Ey madde Seni ateşlere yakarım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|