Gitmek | Can Yücel |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gitmek | Can Yücel![]() Bugünlerde herkes gitmek istiyor ![]() Küçük bir sahil kasabasına, Bir başka ülkeye, dağlara, uzaklara… Hayatından memnun olan yok ![]() Kiminle konuşsam aynı şey… Herşeyi, herkesi bırakıp gitme isteği ![]() Öyle “yanına almak istediği üç şey” falan yok ![]() Bir kendisi ![]() Bu yeter zaten ![]() Her şeyi, herkesi götürdün demektir ![]() Keşke kendini bırakıp gidebilse insan ![]() Ama olmuyor ![]() Hadi kendimize razıyız diyelim, öteki de olmuyor ![]() Yani herşeyi yüzüstü bırakmak göze alınmıyor ![]() Böyle gidiyoruz işte ![]() Bir yanımız “kalk gidelim”, öbür yanımız “otur” diyor ![]() “Otur” diyen kazanıyor ![]() O yan kalabalık zira… İş, güç, sorumluluk, çoluk çocuk, aile, Güvende olma duygusu… En kötüsü alışkanlık ![]() Alışkanlığın verdiği rahatlık, Monotonluğun doğurduğu bıkkınlığı yeniyor ![]() ![]() Kalıyoruz… Kuş olup uçmak isterken, ağaç olup kök salıyoruz ![]() Evlenmeler… Bir çocuk daha doğurmalar… Borçlara girmeler… İşi büyütmeler… Bir köpek bile bizi uçmaktan alıkoyabiliyor ![]() Misal ben… Kapıdaki Rex’i bırakıp gidemiyorum ![]() Değil bu şehirden gitmek, İki sokak öteye taşınamıyorum ![]() Alıp götürsem gelmez ki… Bütün sokağın köpeği olduğunun farkında, Herkes onu, o herkesi seviyor ![]() Hangi birimizle gitsin? “Sırtında yumurta küfesi olmak” diye bir deyim vardır; Evet, sırtımızda yumurta küfesi var hepimizin, Kendi imalatımız küfeler ![]() Ama eğreti de yaşanmaz ki bu dünyada ![]() Ölüm var zira ![]() Ölüme inat tutunmak lazım, İnadına kök salmak lazım ![]() Bari ufak kaçışlar yapabilsek ![]() Var tabii yapanlar, ama az ![]() Sadece kaymak tabakası ![]() Hepimiz kaçabilsek… Bütçe, zaman, keyif… Denk olsa ![]() Gün içinde mesela… Küçücük gitmeler yapabilsek ![]() Ne mümkün ![]() Sabah 9, akşam 18 Sonra başka mecburiyetler Sıkışıp kaldık ![]() Sırf yeme, içme, barınmanın bedeli Bu kadar ağır olmamalı ![]() Hayatta kalabilmek için bir ömür veriyoruz ![]() Bir ömür karşılığı, bir ömür yani ![]() Ne saçma… ![]() Bahar mıdır bizi bu hale getiren? Galiba ![]() Ben her bahar aşık olmam ama Her bahar gitmek isterim ![]() Gittiğim olmadı hiç, Ama olsun… İstemek de güzel ![]() |
|
|
|