![]() |
Hiç Böyle Namaz Kıldınız mı? |
![]() |
![]() |
#1 |
MoNaRoZa
|
![]() Hiç Böyle Namaz Kıldınız mı?Hatem-i Zahid (k ![]() ![]() Asim (kuddise sirruh) ona sordu: "Ey Hatem namaz kilmayi guzel becerebiliyor musun?" O da "Evet"deyince, Asim (k ![]() ![]() "Peki, nasil kiliyorsun?" diye sordu ![]() Hatem-i Zahid hazretleri basladi anlatmaya: "Namaz vakti yaklastiginda abdestimi sunnet uzere tazeliyorum ve namaz kilacagim yere dikiliyorum ![]() Ta ki her uzvum yerlesiyor ![]() Sonra Kabe'yi iki kasimin arasinda, Makam-i Ibrahimi gogsumun hizasinda, ALLAH Teala'yi mekandan munezzeh (pak ve uzak) oldugu halde basimda hazir ve kalbimdeki her seyi bilir halde goruyorum ![]() Sanki ayagim sirat koprusunun uzerinde; cennet sagimda, cehennem solumda, Olum melegini de arkamda hissediyorum ve kilacagim namazin son namazim oldugunu dusunuyorum ![]() Sonra ihsan ile (Mevla'yi gorur gibi) iftitah tekbirini aliyorum, tefekkurle okuyorum, tevazu ile rukua egiliyorum, tazarru ile secdeye kapaniyorum ![]() Sonra tamamiyla oturuyor, Umitle tesehhutte bulunuyor ve sunnet uzere selam veriyorum ![]() Sonra da o namazi ihlasa teslim ediyor, korkuyla umit arasinda kalkiyorum ve bu hal uzere sabra devam ediyorum ![]() Bunu duyan Asam hazretleri: "Ey Hatem! Senin namazin boylemi?"diyordu ![]() namaz kiliyorum!" deyince, Asim hazretleri aglayarak sunları soyledi: "Ben daha bu zamana kadar hic boyle bir namaz kilamadim ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Hiç Böyle Namaz Kıldınız mı? |
![]() |
![]() |
#2 |
Gözyaşı
|
![]() Cevap : Hiç Böyle Namaz Kıldınız mı?Paylaşım için sağol
|