Çıldırtan Hasta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çıldırtan HastaÇıldırtan Hasta D: Neyiniz var H: Kimsem yok çok yalnızım doktor öle yalnızım ki gölgem bile çıkmıyor D: Ben size nasıl yardım edeyim? H: Grup terapisi verseniz? şöle kalabalık olanından D: Bana şikayetlerinizi tarif edin H: Hep yalnızım çok sıkılıyorum canım hiç bişey yapmak istemiyor D: Depresyonda mısınız? H: Yok, girmeye üşendim D: Size bir doktor arkadaşımı tavsiye edicem H: O da mı yalnız? D: Hayır psikolojik yardım amacıyla ![]() H: Anladım beni çift kişilikli yapabilir mi? böylece yalnız kalmam D: Hayır ama isterseniz sizi öldürünce toplu mezara gömebilir H: Sahi mi? D: Hayır D: Anneniz hayatta mı? H: Bu hayatta değil D: Peki annenizi hatırlıyor musunuz? H: Hayır tek hatırladığım bana "seni leylekler getirdi" derdi D: Bu normal her çocuğa böyle derler H: Ama beni leylekler geri getirmiş D: Ailenizden görüştüğünüz birileri var mı? babanız, kardeşleriniz, teyzeleriniz? H: Hepsi ben küçükken bir trafik kazasında ölmüş D: Bütün sülaleniz bir trafik kazasında mı ölmüş? H: Evet bizde murat 124 vardı onların arkası nasıl geniştir bilirsiniz herkes binmiş sonra arabayı kullanan babam karşıdan hızla gelen elektrik direğini görmeyince kaza olmuş D: Anneniz de bu kazada mı ölmüş? H: Hayır arabada yer olmadığı için o arkadan koşuyormuş kazayı görünce kalpten ölmüş D: Anladım D: Çocukluğunuzdan bahsedelim biraz hiç arkadaşınız var mıydı? H: Vardı sık sık telefonla konuşurduk beni yeniden dinlemek için 9 a bas derdi bütün gün konuşurduk sonra evdekiler çok telefon parası geliyor diye onu aramamı yasakladı D: Evdekiler? onlar kimdi? H: Bilmiyorum karşı komşu işte D: Şimdi hiç arkadaşınız var mı? H: Bana göre mi onlara göre mi? D: Tamam bu soruyu geçelim ![]() hiç sevgiliniz oldu mu? H: Öceki hayatımdakiler sayılır mı? D: Tamam bunu da geçelim D: Büyük bir travma atlatmışsınız böle travmaların en iyi ilacı zamandır H: Bende o ilacın yan etkileri oluyor D: O zaman yeni arkadaşlar edinmeyi deneseniz? mesela bir sosyal çevreye girmeyi deneyin H: AB beni kabul etmedi D: Daha kolay girilebilecek sosyal çevreleri deneseniz? H: Birleşmiş milletler gibi mi mesela D: Mahalledeki gençlerin grubuna katılın mesela ![]() H: Ben kalabalık içinde kendimi daha yalnız hissediyorum ama D: Hmm ![]() ![]() D: O zaman geriye tek bir çare kalıyor H: Neymiş doktor? D: Ben size en kısa zamanda bir trafik kazası ayarlamaya çalışacağım ![]() |
|
|
|