Kimse Yokmu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kimse YokmuMaho ağa, dağ, bayır gezerken bastığı yere dikkat etmez ve uçurumdan yuvarlanmaya başlar Çizgi filmlerdeki gibi, uçurumun yarısında bir ağaç parçasına zor tutunur Kendine gelince var gücü ile seslenir : - Ula yokarida kisme yoh miiiii ! yoh miiiiii, yoh miiii ![]() ![]() ![]() sadece sesi yankılanmaktadır Aradan biraz zaman geçer Bir gayret daha : - Ula yokarida kisme yoh miiiii ! yoh miiiiiii, yoh miiii ![]() ![]() ![]() Hiç ses soluk yoktur Epey zaman geçer Hava kararmaya, tutunduğu dal çatırdamaya başlamıştır Zaten kolunda da mecal kalmamıştır Son bir gayretle ve bağırmaktan kısılmış olan sesi ile : - Ula, ula yokarida kisme yoh mi ! yoh miii, yoh miiii ![]() ![]() ![]() Derken, nereden geldiği belli olmayan, içinden mi, dışından mı bir ses duyar ; - Ben varım Gözleri parlamış ve azıcık can gelmiştir maho ağaya; - Ula sen kimsin - Ben seni yaratan Allah'ınım - Bana bir çare Allahım ne olur Meçhul ses; - Saatlerdir orada sabırla ve isyan etmeden bekledin ey kulum Bu sabrının mükafatı olarak senin bütün günahlarını affettim Bırak elini ve gel cennetime! Maho ağa azıcık düşünür Hayat tatlıdır : - Ula başka kisme yohmiiiiiii, yohmiiiiiiiii, yohmiiiii, yohmiii ![]() ![]() ![]() |
|
|
|