![]() |
Papa İle Moiz.:)) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Papa İle Moiz.:))Birkaç yüzyıl önce Papa bütün yahudilerin Roma'yı terk etmeleri gerektiğine karar verir ![]() Doğal orarak Yahudi topluluğundan büyük bir tepki gelir ![]() Bunun üzerine Papa,yahudi toplumundan önde gelen birisinin kendisiyle karşılıklı dini bir müzakere yapmasını önerir ![]() Yahudiler kazanırsa kalacaklar,Papa kazanırsa gidecekler ![]() Yahudiler çaresiz kabul eder ve temsilci olarak Moiz'i seçerler ![]() ![]() Papa kabul eder; Müzakere günü geldiğinde iki taraf karşılıklı yerlerini alır ve bir süre bakıştıktan sonra; -Papa elini kaldırarak 3 parmagını gösterir ![]() -Buna karsı Moiz tek parmağını kaldırır ![]() -Papa parmaklarını sallayarak başının etrafında çevirir ![]() -Moiz ise parmağıyla yeri işaret ederek,oturduğu yeri gösterir ![]() -Papa yanındaki çantadan bir parça ekmek ve şarap çıkartınca Moiz de bir elma çıkarır ![]() Bunun üzerine Papa ayağa kalkar <Ben pes ediyorum yahudiler kalabilirler>der ![]() Müzakere sonradında Papanın etrafına toplanan kardinaller ne olduğunu sorduklarında , Papa;Ben önce 3 parmağımı gösterip kutsal üçlüyü işaret ettim ![]() Buna karşılık o bana tek parmağını gösterip her iki dinin de tek Tanrıyı tanıdığını söyledi ![]() Ben parmaklarımı sallayıp başımın etrafında çevirerek Tanrının bizim etrafımızda olduğunu gösterdiğimde o da oturduğu yeri işaret ederek Tanrının onların durduğu yerde de olduğunu işaret etti ![]() Ben kutsal ekmek ve şarap çıkartıpTanrının bizim günahlarımızı bağışladığını göstermek istediğim zaman da, hemen bir elma çıkartıp bana ilk günahı hatırlattı ![]() Herifin her şeye bir cevabı var ![]() Aynı zamanda yahudi cemati de Moiz'in etrafını sarmış,ona nasıl başardığını soruyorlardı ![]() Moiz; Önce bana 3 parmağını gösterip 3 gün içinde burayı terketmemizi istedi ![]() Ben de ona 1 tekimizin bile ayrılmayacağını söyledim ![]() Sonra bütün şehrin yahudilerden temizleneceğini söyledi ![]() ![]() Sonra ne oldu diye kalabalık heyecanla sormuş ![]() Valla sonrasını ben de pek anlayamadım ![]() ![]() Bunun üzerine ben de benimkini çıkarttım Hepsi bu |
![]() |
![]() |
|