Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
balık, olur, taze

Taze Balık Nasıl Olur.?

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Taze Balık Nasıl Olur.?

Arkadaşlar diyelim ki hale,markete,vs gittikBalık alacağızama tazelik konusunda pek anlamam diyelimsolungaçları kırmızı gözleri parlak olmalıBuna rağmen genelde doğru bildiğimiz yanlışlarda vardırSizce taze balık nasıl olmalıYada şöyle söyleyeyim tazelik görünüş olarak balıktan balığa değişir miŞimdiden teşekkürler

************************************************** ****************** Resimler alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Taze Balık Nasıl Olur.?

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Taze Balık Nasıl Olur.?

balık canlı degilse almayacaksın dostum bu bukadar basit ))şahsen ben öyle yapıyorum balık canlıysa alıyorum o da zor oluyor tabii yazın dolduruyorum dolabı kışın yiyorum hamsi buldummu ama o başka canlı bulmak zor oldugundan onu alıyorum hamsinin bayatı kolay kolay olmaz zaten hemen satılır biter balıkçı kolay anlar taze balıktan ama balıkçı olmayan anlamaz tabiibirazda benim bu görüşümde saolsun balık satan arkadaşlarında hatası var 2 kere taze verirler 3de araya eski balıgı sıkıştırırlar o yüzden canlı almayı tercih edenlerdenim
Alıntı Yaparak Cevapla

Taze Balık Nasıl Olur.?

Eski 08-03-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Taze Balık Nasıl Olur.?

slm yine ben taze balık kriterleri ni hemen anlatayim yani balıkcıya gittiniz balik alıcaksınız ama taze mi deilmi nasil ayıracaksınız? genelde herkesin bildigi gibi gozleri canlı yani parlak yada solungacları kırmızı olmalı bunu herkes bılır bunun harıcınde daha pek cok ozellikleten ayıra bılırsınız mesele parmagınızla balıgın (farz edelımkı palamut alıyoruz) etını bastırdgınızda bayat balıklarda parmak ızınız orda kalır et ıcerı dogru batık kalır ama taze balıkta parmak ızınız kaybolur yanı et tekrar kendını gerer pullu balıkalrda barlıkların pulları mat deıldır bayat balıkların uzerınde kı mukus tabaksı yanı kaygan tabaka gozle gorebılecek kadar haıfı sarımsı renke burunur ama bu pek ayırıcı bır yontem deıldır sunku balıkcılar balıgı sureklı ısladıkları ıcın cogu zaman gorunmez balık kokusu kendıne has kokusu vardır bayat balıklarda bu koku farklıdır fakr edılır ama tabı balıkcıdan balık alırken butun balıkları koklayamazsınız bu sadece tıcaret le uglasan yanı buyukpartı balık naklı yapılırken kullanılır geneldegozlerının parlak olamsı demıstık bayat balıkta gozun mercek tabakası katarka varmıs gıbı matlasır sararır

volla elımde kaynak vardı bununla ılgılı ama bır ara bakarsam dıger ozellıklerıde yazarım

saygılar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com