Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ahtapot, güveç

Ahtapot Güveç

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ahtapot Güveç







Ahatapot Güveç





Malzemeler
  • İrice bir ahtapot
  • Arpacık soğanı
  • Sarımsak
  • Domates
  • Limon
  • Biber
  • Maydanoz
  • Nane
  • Dereotu
  • Tereyağı
  • Tuz ve Karabiber
Hazırlanışı
Enfes bir güveç yapmak için çok taze ve irice bir ahtapota ihtiyaç varYeni avlanmış ve buzdolabına girmemiş olması şart

En zahmetli kısmı ahtapotu dövmekBaşkaca bir yumuşatma metodunu uygulamayınBazı tariflerde görüyorum deepfreeze koyup bekletmek haşlamak gibi yumuşatma metodları uygulanıyorDövmek dışındaki yöntemler ahtapotun lezzetini bitiren tembel işi tekniklerdir

Hangi usulde yaparsanız yapın ahtapot mutlaka dövülmelidirDövme işinde yorulursanız arkadaşlarınızdan yardım isteyinEn az 1 saat çok sert darbelerle dövülmelidir 15 dk sonra tamam ahtapot köpürdü artık yumuşamıştır diye bırakmayın

ahtapotu temizleyip küp küp doğradıktan sonra mutlaka büyükçe toprak bir güveç bulunİçine bolca arpacık soğan soğan koyun8 - 10 diş bütün sarımsak 10 tane ortaboy kabukları soyulmuş küp doğranmış domates 1 tane kabuğu soyulmuş ve tavla zarı gibi doğranmış limon acı seviyorsanız 10 tane kadar sivri biber sevmiyorsanız çarliston da olurToplamı 1 demet kadar maydanoz taze nane ve dereotu karışımı doğrayınTuz ve karabiber ekleyinYarım sigara paketi kadar tereyağ koyun1 tane defne yaprağı ve 1 bardak su ekleyin

Malzemeler tamamGüvecin kapağını kapatınBiraz unla suyu karıştırın ve yumruk büyüklüğünde bir hamur yapınBu hamurla güvecin kapağının kenarlarını hava almayacak şekilde sıvayınSadece buharın çıkabileceği küçük bir delik bırakın

Sonra çıkın bahçeye bir çoban ateşi yakın ateş köz olunca güveci oturtun közün üstüne Sakın acele etmeyin ağır ağır pişirinAteş zayıfladıkça kenarında yakacağınız odunların canlı közünü güvece dayayınTahmini 15 - 2 saat gibi sürede pişirinSüre yaklaşınca kapakta bıraktığınız küçükdelikten çıkan buhardan küçük bir parça ekmeği ıslatıp atın ağzınıza pişip pişmediğini size kendisi söyler

Piştiğine emin olunca alın ateşin üstünden açın kapağını koyun masanın ortasına tabaklarınıza azar azar alın soğutmadanEğer soğursa tekrar güveci koyun ateşin üstüne ısıtın
Sakın ola yanında rakıyı unutmayın
Afiyetler olsun




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.