Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, haşhaşlı, susamlı

Haşhaşlı Susamlı Ekmek

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Susamlı Ekmek




Malzemeler
  • 1 su bardağı + 1/3 su bardağı su
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 25 su bardağı normal un
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
  • 1 yemek kaşığı kavrulmuş mavi haşhaş
Yapılışı
  • Su, şeker, tuz ve yağı makinanın haznesine koyun Üzerine un ve mayayı da ilave edip, makinayı çalıştırın
  • Çok cıvık olursa biraz un, katı olursa biraz su koyarak kıvamını ayarlayabilirsiniz
  • İlk sinyal sesinin ardından susam ve haşhaşı ekleyin
  • Süre bittiğinde ekmeğimiz hazır
  • Aynı malzemelerle elinizde yoğurarakta ekmek yapabilirsiniz Yalnız mayalandırma aşamalarına dikkat etmeniz lazım




Susamlar ekmeğin içinde nasılsa görünmez olmuştu Sanırım ıslanıp şişti ve rengi açıldı Bende daha benek benek durmasını hayal etmiştim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.