![]() |
Tas Eti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tas EtiRahmetli annem çok güzel yapardı tas eti için bana pazarda kulplu geniş tencere arattırmıştı ![]() 5 6 kişilik 1 kğ kuzu veya koyun eti kuşbaşı az yağlı 400 gıram civarı pirinç 1 büyük baş soğan 2 büyük domates 2 sifri biber kara biber ve tuz sadece kuş başı etleri çok az kavuruyoruz az kavurduğumuz etleri az derin çinko tasa alimiyon da olabilir tasa koyuyoruz etlerin üzerine önce ufak doğradığımız biberi sonra soğanı tabi kıyılmış ve doğranmış domatisi koyuyoruz bol karabiber ve tuz atmayı unutmuyoruz tasımız dolmuş gibi oldu değilmi şimdi et dolu tası geniş tencerenin ortasına KAPATIYORUZ yani ters çevirip koyuyoruz tencereye 1 1 ![]() rahmetli annem tasın üzerine ağırlık koyardı yani tencerenin ortasındaki tasın içindekiler tencereye sa çılmasın diye yarım saat su kaynayıp ortasındaki tasın içindekilerin piştiğinden emin olunca kahverengi ye dönüşmüş suyun içine pirinçleri salıyoruz pirincin suyu çekmiye yakın tasın üzerindeki ağırlığı alıp tencerenin kapağını kapatıyoruz az daha kaynadığında pilavımız pişmiş oluyor şimdi bu pişirdiğimiz tencereyi soframıza veya masamızın ortasına koyuyoruz ev halkı bey misafir neyse yemeğe başlıcaz bey tencerenin kapağını açıyor tabi şaşırıyor kahverengi pilav ve tencerenin ortasında ters çevrilmiş tas hanım bu ne yahu kaşık ve çatal yardımıyle tası kaldırdığımızda tasın içindeki etler tencerenin ortasında soğan ve domates az dibine tutmuş vaziyette orta kısmının dibini fazla kazımadan afiyet olsun leon EY ALLAHIM BENİ SENDEN AYIRMA |
![]() |
![]() |
|