Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aluminyum, folyoda, turna

Aluminyum Folyoda Turna

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aluminyum Folyoda Turna



birçok balık için uygulanabilen bu yöntem aşağıdaki gibi güzel sonuç veriyor :


malzemeler;

- turna balığı

- alüminyum folyo

- tuz

- bol köz


hazırlanışı;


turna balığı fleto şeklinde hazırlanır parçalar isteğe bağlı büyüklükte olabilir ama tavsiyem el büyüklüyünde hazırlanırsa makbul olur ve bu fleto parçaları tuzlanıp bir süre buzdolabında bekletilir ki tuzu çeksin ve lezzetlensin sonra aluminyum folyo ile her parça ayrı ayrı hava almayacak şekilde sarılır aynı sera naylonu ile buzdolabına birşey koyacakmış gibi sonra közün içine gömülür ya da üzerine doğrudan atılır ancak közün hafiften korluktan geçmiş olması gerekmektedir zira yanmasın ve yaklaşık 10 dakika pişirilir ( közün durumuna göre ) sonra alınır ve folyo açılır hamsi örneğinde olduğu gibi parmaklara dikkat ederek yenilir )) afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Aluminyum Folyoda Turna

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aluminyum Folyoda Turna











icemaster



birçok balık için uygulanabilen bu yöntem aşağıdaki gibi güzel sonuç veriyor :


malzemeler;

- turna balığı

- alüminyum folyo

- tuz

- bol köz


hazırlanışı;


turna balığı fleto şeklinde hazırlanır parçalar isteğe bağlı büyüklükte olabilir ama tavsiyem el büyüklüyünde hazırlanırsa makbul olur ve bu fleto parçaları tuzlanıp bir süre buzdolabında bekletilir ki tuzu çeksin ve lezzetlensin sonra aluminyum folyo ile her parça ayrı ayrı hava almayacak şekilde sarılır aynı sera naylonu ile buzdolabına birşey koyacakmış gibi sonra közün içine gömülür ya da üzerine doğrudan atılır ancak közün hafiften korluktan geçmiş olması gerekmektedir zira yanmasın ve yaklaşık 10 dakika pişirilir ( közün durumuna göre ) sonra alınır ve folyo açılır hamsi örneğinde olduğu gibi parmaklara dikkat ederek yenilir )) afiyet olsun







aslında turna yağsız bir balık olduğu için kızgın yağda ve tavada pişiriliyor ama tarifinizi denemek lazım parmaklara da dikkat ederekten

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.