![]() |
Kağıtta Akya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kağıtta AkyaAkya balığı sanıldığının aksine çok lezzetli bir balık değildir ![]() ![]() ![]() Balık 4-5 cm'lik dilimler halinde kesilir ![]() ![]() 5-6 dilim akya için malzemeler 2 adet kalın dilimler halinde kesilmiş kuru soğan 7-8 diş sarımsak (çok küçük olmayan parçalara bölünecek) 10-15 adet mantar; iri parçalara bölünecek 4-5 yaprak ıspanak (iri dilimler halinde doğrayın); ne alaka demeyin çok yakışıyor 1 adet kabuğu soyulmuş ve ince dilimler halinde kesilmiş limon 100 g kadar tereyağı 2 adet domates; iri iri doğrayın 2 adet orta boy patates, küçük dilimler halinde doğrayın 3-4 adet yeşil biber ![]() Tereyağını eritip üzerine tuz, kırmızı biber, kekik (baharat istenilen ölçülerde kullanılabilir) ve salçayı (tercihan kırmızı biber salçası) ilave edip karıştırarak kavurun ![]() patates (en geç pişen bu olduğu için biraz kavurmak lazım) iri doğranmış soğanları ilave edin ![]() ıspanak mantar sarımsak (baştan koyunca iyice eriyor; hafif diri kalması daha güzel) domates limon bunları iyice eritmeden hafif diri kalacak şekilde pişirin ![]() ![]() Daha sonra fırın tepsisine aluminyum folyo ve bunun da üzerine yağlı kağıt serin ![]() Balıkları yerleştirip hazırladığınız harcı balıkların her tarafına yayın ve yağlı kağıdı ve ardından aluminyum folyoyu iyice kapatın ![]() Fırında 200 derecede 1 saat pişirin ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|