Gariban İşi Havyar Yapımı... (Made İn Nejat) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gariban İşi Havyar Yapımı... (Made İn Nejat)Tuzlu sardalya 250 gr Siyah zeytin 100 gr Ekmek içi 1-2 dilim Antep fıstığı 100 gr yeter Limon suyu 1 adet Zeytinyağı yarım su bardağı kafidir Marketten, bakkaldan alacağımız kutu tuzlu sardalya balığı ana malzememiz ben alaattin deniz kızı marka tercih ederim![]() Kılçıkları çıkarılan balıkları yeteri büyüklükteki havanda iyice dövelim ![]() ufalanmış fıstık içi, ufalanmış ekmek, çekirdekleri çıkarılmış zeytinin yarısıda havana katarak yarım saat dövürek macun haline getirelim Sonra bir yayvan kaba alalım ![]() Bir çatalla çırparak üzerine azar azar zeytinyağı akıtalım Ve karışıma bunu yedirelim![]() en son aşamada da çırpmaya devam ederek limon suyunuda azar azar katarak karışıma ilave edelim![]() en son olarak malzeme; macun (yani gariban havyarı) kıvamına gelince çatalla bunu şekillendirelim ve etrafını elimizde kalan siyah zeytinle süsleyelim… kızarmış ekmeğin üzerine sürerek deneyebilirsiniz bunu ![]() Arkadaşlarınıza, tanıdıklarınıza bunu havyar diye kaktırırsınız,merak etmeyin tadı cidden havyara benzediği ve tuzlu ve pütürlü yapıda olduğu için yiyen fazla kıllanmaz… Kıllansada ‘’abi bu kübadan ithal havyar’’ der geçersiniz…
|
|
|
|