![]() |
Kaşarlı Uskumru (Norveç Uskumrusu) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaşarlı Uskumru (Norveç Uskumrusu)Uzun zamandır aklımda olan ve ani bir kararla akşam 7 gibi balıkları alıp hazırladığım yine bana özel tarifli az maliyetli bir balık yemeğini tarif etmeye çalışayım ![]() Malzemeler: *4 adet orta boy Buz balığı veya ithal uskumru veya norveç uskumrusu ![]() * 3-4 adet irisinden patates * 1 adet ortaboy soğan *4-5 adet soyulmuş domates *1-2 adet limon *50-100 gr ![]() *2 diş sarmısak (opsiyonel) *bir çay kaşığı karabiber (opsiyonel) Hazırlanışı: Önce patatesler halka biçimde yarım cm kesilir ve tepsiye dizilir, halka şeklinde kesilmiş balıklar üzerine konulur ![]() ![]() ![]() ince doğranmış soğan gelişi güzel tepsiye dağıtılır ve robotda çekilen domates, sarmısak, soyulup çekirdeği ayıklanmış limon ve karabiberli sos tepsiye eşit bir biçimde dağıtılır ![]() Pişmesine 5-10 dak ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|