![]() |
Midye Ve Kalamar Tavası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Midye Ve Kalamar TavasıMidye ve Kalamar Tavası ![]() Malzemeler : � 200 ml (1 şişe) soda � 5 gr (1 çay kaşığı) karbonat tuz � 150 gr (1 1/5 su bardağı) un � 250 gr kalamar � 250 gr iç midye � Mini tahta şişler � Bademli Tarator � 7 dilim ekmek (Tercihen tost ekmeği veya francala) � 250 ml (1 su bardağı) süt � 30 ml (2 çorba kaşığı) zeytinyağı � 2 diş sarmısak (dövülmüş) � Tuz � Taze çekilmiş beyaz biber � 60 gr badem (dövülmüş) Hazırlanışı : Hazırlık Sulu hamuru hazırlamak için sodanın içine karbonat, tuz ve 1 su bardağı unu katıp pütür kalmayıncaya kadar iyice karıştırın ![]() Kalamalarları halka şeklinde doğrayın; midyeleri yıkayın, temizleyin ![]() Tarator için ekmekleri süt ile ezerek pütürsüz bir bulamaç haline getirin ![]() Midyeleri fazla sıkıştırmadan şişlere dizin ![]() ![]() Ana Yemek Önce soda, karbonat, tuz ve unla aşağıda gösterilen sulu hamuru hazırlayın ![]() ![]() ![]() Bu arada hazırlık bölümünde gösterildiği biçimde bademli taratorun bulamacını hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir fritözde ya da kızartma tenceresinde ayçiçek yağını kızdırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|