![]() |
Ben Rabbime Gidiyorum ... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben Rabbime Gidiyorum ...“Ben Rabbime gidiyorum ![]() ![]() ![]() Evet… Bu küçümen hikaye, bizlere, kocaman mesajlar sunmaktadır ![]() Sizin dostunuz (veliniz), ancak Allah(cc), O'nun elçisi, rüku' ediciler olarak namaz kılan ve zekatı veren müminlerdir ![]() Kitaba sımsıkı sarılanlar ve namazı dosdoğru kılanlar, şüphesiz biz salih olanların ecrini kaybetmeyiz ![]() Onlar, namazı dosdoğru kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden infak ederler ![]() Gündüzün iki tarafında ve gecenin (gündüze) yakın saatlerinde namazı kıl ![]() ![]() ![]() Onlar namazlarında hûşû içinde olanlardır; (23/2), Onlar, namazlarını da (titizlikle) koruyanlardır ![]() ![]() ![]() ![]() NAMAZ… (cc)’a yanaşmanın, (cc)’a yaraşmanın en etkili ve en kuvvetli göstergelerinden birisi de şüphesiz namaz’dır ![]() ![]() ![]() ![]() Her hususta olduğu gibi namaz hususunda da bize örnek Allah Rasulü’dür ![]() Her namaz; bir yenilenme hareketidir ![]() bir dostluk simgesidir ![]() samimiyetin bir göstergesidir ![]() Rabb’le irtibata geçişin, en hassas ve en ciddi noktasıdır ![]() O’nunla yapılan ve asla aksaklık göstermeyen en uzun boylu randevudur… Hesap günü, ilk sualin namaz’dan sorulacağı malumumuzdur ![]() ![]() ![]() Namazımızla varız ve namazımızla anlam bulacağız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çünkü; Onlar, Rablerinden ayrılmak istemeyenlerdir ![]() Onlar, ibadetin, itaatin ulvi tadına erebilenlerdir ![]() Onlar, Rablerini gerçek manada sevebilenlerdir ![]() Onlar, “elestü birabbikum”a dikkat kesilenlerdir ![]() Onlar, namazla dirilişin, namazla direnişin sembol şahsiyetleridir ![]() Hayatımızı çepeçevre kuşatan pisliklerden ve çirkinliklerden arınmamız için namazın hakkını vermemiz gerekiyor ![]() Eğilerek yükselmenin adıdır, namaz ![]() Günde beş kez, zamanı temizlemenin tadıdır, namaz ![]() Sözün değil, özün ispat mekanıdır, namaz ![]() Kulluğun en şerefli ve en değerli çizgisidir, namaz ![]() Namazı hakkıyla ikame edip, hayatı bu nurlu ibadetle şekillendirip, İslam’ı yüreklerine hakim kılabilenler safında olmak temennisiyle ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|