![]() |
Sana Yöneldim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sana YöneldimSana yöneldim Bolca bolca verdin gönül aşımı, Aşkınla sel ettin şu göz yaşımı, Hiç kimseye eğmediğim başımı Yalnız sana eğdim,sana yöneldim ![]() Beşer kazanında piştim pişeli, Kimi üzgün gördüm,kimi neşeli, Kimi döner durur aşka düşeli, Pervaneler gibi,sana yöneldim ![]() Bir ana serçenin iç güdüsünde, Tavus kuşlarının ince süsünde Nice örümceğin ak örtüsünde, Hep seni gördüm de,sana yöneldim ![]() Saray dedikleri yapılar gördüm, Arkası karanlık kapılar gördüm, Mezar taşlarında tapular gördüm, Mülk senindir dedim,sana yöneldim ![]() Kul gördüm,kuluna haset çekmede, Kin tohumun nesil nesil ekmede, Bir yudum su verse,başa kakmada, Muhtaç etme dedim,sana yöneldim ![]() Kulunu hor görüp,üstten bakardım, Bir söz ile nice gönül yıkardım, Zulmün neşterine arka çıkardım, Şimdi hicabımla sana yöneldim ![]() Ne yaralar gödüm,ilaç kar etmez, Ne hastalar gördüm,gecesi bitmez, Yinede sabreder,isyana gitmez, Hayran,hayran bakıp,sana yöneldim ![]() Taş yürekler gördüm kurşunlar geçmez, Yüz adım giderim,bir adım gelmez, Vermeyen verenin kadrini bilmez, Bilen bilir dedim,sana yöneldim ![]() Gördüm nice yoldan sapanlar, Dünya malın putlaştıtıp tapanlar, Haram harmanında hasat yapanlar, Halime şükredip sana yöneldim ![]() İnsan karıncaya hükmeder sandım, Bir gün bir yuvaya gizlice indim, Rızkına saygıyı görünce dondum, Nice ibret ile sana yöneldim ![]() Zor günde çareyi sen de bulanlar, Peşinden şeytana ortak olanlar, Ölçüde tartıda yalan dolanlar, Şahit ola,ola,sana yöneldim ![]() Komşu kapısını usulca vurdum, Aç mıdır,tok mudur,gizlice sodum, İki lokmam var dı,birini verdim, Rızanı almaya,sana yöneldim ![]() Evladmış dünya da mürüvvet tacı, O tacı kaybetmek ne büyük acı, Sabır buyurmuşsun onun ilacı, O da sen de,diye sana yöneldim ![]() Çektim gözlerimden gaflet tülünü, Neyleyim,mevsimlik dünya gülünü, Dilerim ki,kulun ahir çölünü, Gül gülistan eyle,sana yöneldim ![]() Rızan için,karşılıksız verenler, Rızan için,gönüllere girenler, Müjdelenmiş,kalp gözünden görenler, Müjdemi almaya,sana yöneldim ![]() Bilmedim verdiğin can kıymetini, Bir nefes sağlığın has nimetini, Gerçi yüzüm yokya,o rahmetini, Yinede ver diye,yinede ver diye, sana yöneldim ![]() Cengiz Numanoğlu |
![]() |
![]() |
|