![]() |
Sen Çağlayansın Efendim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sen Çağlayansın EfendimVAR edenin adıyla, insanlığa inen Nur Bir gece, yansıyınca kente Sibir dağından Toprağı kirlerinden arındırır bir “Yağmur” Kutlu bir zaferdir bu, ebabil dudağından ![]() ![]() Bu mübarek “Yağmur”la hep sırıl-sıklam olmak saadettir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yağmur! Seni bekleyen bir taş da ben olsaydım Çölde seni özleyen, bir kuş da ben olsaydım Dokunduğun küçük bir nakış da ben olsaydım Sana sırıl-sıklam bir bakış da ben olsaydım Uğrunda koparılan bir baş da ben olsaydım “Bahira”dan süzülen bir yaş da ben olsaydım Okşadığın bir parça kumaş da ben olsaydım Senin için görülen bir dün de ben olsaydım Yeryüzünde seni bir görmüş de ben olsaydım Senin visalinle bir gülmüş de ben olsaydım Sana hicret eden bir Kureyş de ben olsaydım Damar damar seninle, hep seninle dolsaydım Batılı yıkmak için, kuşandığın kılıcın Kabzasında bir dirhem gümüş de ben oysaydım O, yüce insan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir güzel ki, en güzeli güzelin Gönüller gelin! Sonsuz gerçek; habercisi ezelin; Kitaplar gelin! Şarkı bizde, Şeytan! Nağmeler gelin! Ey karanlık! Gelmektedir ecelin; Işıklar gelin! (Necip Fazıl) İşte! Bu güzellikler ikliminin sultanı, benim efendim, erdiricim, kurtarıcım, müjdecim Resulullah'tır ![]() Bu sevgi çağlayanı, cennetlerden akıp gelen bir sonsuzluk ırmağıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hak-i payine yetem der ömr'lerdir muttasıl, Başını taştan taşa urup, gezer avare su ![]() Dest-busi arzusiyle ger ölürsem dostlar, Kuze eylen toprağım, sunun anınla yare su ![]() Şair, Resulullah'ın sevgisi ve hasretiyle öylesine doludur ki, bir ömür, Resulullah'ın bastığı toprağa erişmek hasretiyle başını taştan taşa vurarak akan su gibi avaredir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MUSTAFA YAZGAN |
![]() |
![]() |
|