Secdeden Gayrı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Secdeden GayrıSecdeden Gayrı İlim kapısında verdim yılları, Dinledim, ''Hâkk'' diyen âlim kulları, Sordum, Dost'a giden bütün yolları; Yakın yok dediler ![]() Secdeden gayrı![]() ![]() ![]() Ne bağış yaptığın, vakıf listesi, Ne de alkışların esrarlı sesi ![]() Günde seksen kere, berât müjdesi; Veren yok dediler ![]() Secdeden gayrı![]() ![]() Huşû tüllerinden, kanat açmaya, Bir lâhzada, yedi semâ geçmeye, Kevser şerbetini, elden içmeye, Ruhsat yok dediler ![]() Secdeden gayrı![]() ![]() Dedim: yıllar yılı gönlüm harapta, Devâ bulamadım, sazda şarapta, Bir yudum su verin, kaldım serapta; Pınar yok dediler ![]() Secdeden gayrı![]() ![]() Gördüm ki, insanın iki düşmanı, Biri kendi nefsi, biri şeytanı, Dedim: kuşansam mı kılıç kalkanı? Silah yok dediler ![]() Secdeden gayrı![]() ![]() Yaklaştım ![]() Süslü bir, mermer kabire,Belli ki zenginmiş ![]() Dönmüş fakire![]() Fidye var mı? dedim Münker Nekir'e; Meded yok dediler ![]() Secdeden gayrı![]() ![]() ![]() ![]() Baktım ![]() Ay yıldızlar kalmaz zikirden,Var mı dedim sizde, şirk denen kirden? Dile geldi bütün, Kâinat birden; Biz de yok dediler ![]() Secdeden gayrı![]() ![]() Rahmet çöllerinde, rahlemi kurdum, Gözlerimde seller, vakfeye durdum, Safâ'ya, Merve'ye, Kâbe'ye sordum; Mîrâc yok dediler ![]() Secdeden gayrı![]() ![]() ![]() Cengiz NUMANOĞLU |
|
|
|