![]() |
Sırra Erdikçe.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sırra Erdikçe..Sırra erdikçe ![]() ![]() Çıktım şu âlemi seyran eyledim Aklım benden çıktı beni gördükçe Gönül şelalemi gördüm söyledim Benlikte kayboldum sırra erdikçe ![]() ![]() Başımı çevirip baktım sema ya İbretlik gözlerle yıldıza ay’a En büyük yıldızdan bakıp dünyaya Hayretlere daldım sırra erdikçe ![]() ![]() Kâinatı tümden nasıl anlasam Beyni parçalasam almaz havsalam Işık hızlarıyla seyrana dalsam Yola revan oldum sırra erdikçe ![]() ![]() Fazla gezemedim dünyaya döndüm Pamuksu bulutta kendimi buldum Uzanıp uyudum rüyaya daldım Sırlarda kayboldum sırra erdikçe ![]() ![]() Umman üstündeydim uyandığımda Hayretlere vardım her daldığımda Yunus balığının sıcaklığında Şefkatleri gördüm sırra erdikçe ![]() ![]() Bazen Yunus gibi daldım ormana Eğri odunlardan ders verdi bana Ağustosta yandım indim harmana Doğruları buldum sırra erdikçe ![]() ![]() Destur ile vardım dergâha girdim Mevlana’yı Şemsten ders alır gördüm Her vecde varışta sema’lar döndüm Döndükçe hızlandım sırra erdikçe ![]() ![]() Köşenin başında buldum fakiri Zemzemle yıkanmış beyninin kiri Dünya fani diye yapar zikir’i Duydukça sarsıldım sırra erdikçe ![]() ![]() Bir avuç toprağa takıldı aklım Bu avuçta mevcut gizlim ve saklım Parmağımla ezdim, değişti iklim Tozlara bulandım sırra erdikçe ![]() ![]() Baktım üç-beş kişi elinde kazma Mezar yeri kazar, dur nefsim, azma Yaşa ama sakın düzeni bozma Topraklara döndüm sırra erdikçe ![]() ![]() Geçmişi aradı naçar gözlerim Sanmayın acizlik saçar sözlerim Sırdan sırra erer, göçer cüzlerim Sırlarda kayboldum sırra erdikçe ![]() ![]() Tebessüm gönderdi gözüm dünyaya Yolculuk sonlanır, kalsak ta yaya Her akşam değişir görülen rüya Olmazları gördüm, sırra erdikçe ![]() ![]() Necati ŞİMŞEK |
![]() |
![]() |
|