![]() |
Nimeti Vereni Unutma ! |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Nimeti Vereni Unutma !İsrâiloğulları arasında biri ala tenli (abraş), biri kel, biri de kör üç kişi vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Melek: - Allah sana bu deveyi bereketli kılsın! diye dua etti ![]() Sonra kele gelerek: - En çok istediğin şey nedir? dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Melek: 'Allah sana bunu bereketli kılsın!' diye dua ettikten sonra körün yanına geldi ve: 'En çok istediğin şey nedir?' dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Deve ve sığır yavruladı, koyun kuzuladı ![]() ![]() - Fakirim, yoluma devam edecek imkânım yok ![]() ![]() ![]() Adam: - Mal verilecek yer çoook, dedi ![]() Melek: - Ben seni tanıyor gibiyim ![]() ![]() Adam: - Bana bu mal atalarımdan miras kaldı, dedi ![]() Melek: - Eğer yalan söylüyorsan, Allah seni eski haline çevirsin, dedi ![]() Sonra melek, eski kılığına girip kelin yanına geldi ![]() ![]() ![]() - Yalan söylüyorsan, Allah seni eski haline çevirsin! dedi ![]() Körün kılığına girip bu defa da onun yanına gitti ve: - Fakir ve yolcuyum ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine (eski) kör: - Ben gerçekten kördüm ![]() ![]() ![]() ![]() Melek: - Malın senin olsun ![]() ![]() ![]() Kaynak: Buhârî, Enbiyâ 51; Müslim, Zühd 10
![]() |
![]() |
Cevap : Nimeti Vereni Unutma ! |
![]() |
![]() |
#2 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : Nimeti Vereni Unutma !Rabbim cümlemizi cimrilikten ve mal sevdasın dan korusun inşallah ![]() ![]() ![]() Şu yalan dünyada hiç birşey Allah rızasın dan üstünden değildir ![]() Paylaşım için teşekkürler ![]() ![]() ![]() Selam ve dua ile
|