![]() |
Gölgeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() GölgelerGÖLGELER I hayat-sanat ölüm üçgenindeyiz ah Claude ![]() ![]() ![]() sen ve ben ya birer dehâ ya da sorgusuz sualsiz deliyiz ![]() ![]() ![]() kadın-erkek hayat üçgeninde bizi hayata bağlayan ne? yaratma iştiyakî mı yoksa yaratmaya kalkıştıklarımız mı aşk mı? oysa seninki bir hiç'i sevmek ![]() ![]() ![]() tuval üzerinde toz ve boyaya bulanmış bir hiçi ![]() ![]() ![]() Ya ben! sır hâlesi içinde kaybettiğim hayali düş/ünce/lerimle yoğurdum çılgınca sevdim ![]() ![]() ![]() II her ikimiz de aynaya yansıyan sonsuz bir görüntünün tutsağıyız ![]() çırpındıkça batıyoruz ![]() kafes: yıkılmaz bir direnişle /Görüntü direnişiyle/ karşı karşıyayız ![]() ![]() ![]() kapı: hayalle hakikat arası bir alaca karanlık ![]() ![]() ![]() yağmur çiseliyor yeryüzüne hüznümüz gibi yalnızlığımız üstüne ipekten düşünceler örüyordu zaman çılgınca ![]() ![]() ![]() hayatla oyun oynamıştık ![]() ![]() ![]() III o gece sen ölümü seçtin çağdaş bir dinin putu gibi tuvalin kaldı ayakta sinsice gülümserken zaman sana IV tadılmamış zevkler peşinde koşarken hoyratça gördükler/im/iz bir rüya mıydı soru işaretleri boyu ![]() ![]() ![]() yoksa gerçekten yaşadık mı? kurgular birer burgu gibi delerken beynimizi bir gök gürültüsüyle uyandık her taraf k a n içinde ![]() ![]() ![]() Umman Şahiner Mart 1991 ![]() |
![]() |
![]() |
|