Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamsi, pilavi

Hamsi Pilavi

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Pilavi




MALZEMELER

2 kg hamsi,3 su bardagi pirinç,3 su bardagi su,2 orta boy sogan

1 büyük sana,1 büyük kasik tereyag,1 çay bardagi fistik,1 çay bardagi üzüm

1 demet dereotu,1 paket dolma bahari,Arzuya göre karabiber ve sek

YAPILIŞI :

Hamsiler ayiklanip temizlenir, kilçiklari çikarilir ve tuzlanir Bir tencerede sogan dogranip ½ sana yagda kavrulur, fistik, üzüm ilave edilir Tuzlu suda haslanip süzülen pirinçe su ilave edilir ve hafif kavrulur, su ilavesi ile pisirilir Suyu çekince 15-20 dakika demlendirilir, bu arada artan sana ikiye ayrilip tereyagla eritilip demlenen pilavin üzerine dökülür Seker, bahar, biber ve dereotu ilave edilip karistirilir Hamsiler orta büyüklükte yaglanmis bir tepsiye sirtlari tepsiye gelmek üzere biç araliksiz siralanir Tabii tepsinin kenarlarina da hazirlanan iç pilav yayilir Üzeri hamsiyle tamamen kapatilir, artan yag üzerine dilimler halinde birakilir, kizgin firinda kizartilir ve sicak sicak servis yapilir

AFİYET OLSUN ARKADAŞLAR DÜN Bİ KARADEİZLİ ARKADAŞA TARİFİ VERİCEĞİMİ SÖYLEMİŞTİM

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.