Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arabaşı, çorbası, karaman

Karaman Arabaşı Çorbası

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karaman Arabaşı Çorbası



Karaman Arabaşı Çorbası

Malzemeler:

Hindi, tavuk, av etinden

Tereyağ

Un

acı kuru biber (süs biberi)

Hazırlanışı: Arabaşı çorba ve hamuru olmak üzere iki bölümdür

Çorbası: Büyükçe bir tavada tereyağı eritilir ve içine un koyarak rengi kahverengiye gelene kadar kavrulur Diğer tarafta içinde kaynamış hindi veya tavuk suyu bulunan tencereye karıştırılarak dökülür Acı süs biberi ilave edilir Haşlanmış hindi veya tavuk eti ilave edilir ve özleşinceye kadar kaynatılır

Hamuru: Bir kapta ılık suya un bulanır Daha sonra su bulamaç, tencerede kaynayan suya yavaş yavaş dökülerek karıştırılır ve bir müddet pişirilir Belli kıvama geldikten sonra tepsi veya sinilere ince olarak dökülür Tahta kaşık ile alınan hamur tasa konan arabaşı çorbasına batırılarak hamur çorba suyu ile çiğnenmeden yutulur Mide ve barsak tembelliğine çok iyi gelir Kış aylarında sıkça yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.