![]() |
Damlasakızlı Kadayıf Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Damlasakızlı Kadayıf Tatlısı![]() TELKADAYIFLI DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ 1 litre süt 1 su bardağı şeker 1 nohut büyüklüğünde damla sakızı 3 dolu kaşık un 1 poşet toz krem şanti (kutunun içindeki iki paketten sadece biri kullanılacak) - 250 gr tel kadayıf 1 su bardağı irice kıyılmış fındık (veya ceviz) 3 kaşık tereyağ 4 kaşık toz şeker - Önce kadayıfları bir tepsi üzerine sererek sıcak ve kuru bir yerde bir iki saat kurutalım, nemi iyice gitsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bir tencereye süt, şeker ve unu koyalım ve tel çırpıcıyla hiç pürüz kalmayıncaya, un iyice süt içinde dağılıncaya kadar karıştıralım ![]() ![]() ![]() - Muhallebi ılınınca bir poşet krem şantiyi ekleyelim ve mikser ile orta hızda 5 dakika çırpalım ![]() - Kavrulmuş tel kadayıfın yarısını 3 parmak derinliğinde bir borcama koyalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buz dolabında bir kaç saat bekletip servis yapalım ![]() Afiyet olsun NOTAZIR KAVURULMUŞ/FIRINLANMIŞ KADAYIF ALINIRSA DAHA ÇABUK OLUR TARİFİ DENEDİM ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() __________________ |
![]() |
![]() |
|