Fasulyeleri güzelce yıkayıp ayıklayın ve istediğiniz boyda kırın veya doğrayın
Biberleri çok küçük olmayacak şekilde doğrayın, tencereye alın
Çok az yağla soteleyin Domatesleride doğrayıp ekleyin, suyunu bırakıp hafif yumuşayınca fasulyeleri ilave edin
Fasulye iyice sararıp, pişmeye yakın hale gelince tencerenin altını kapatmadan temiz kavanozlara yerleştirip ağzını sıkıca kapatın kavanozun ağzında bir parmak kadar boşluk bırakın
Kavanozları ters çevirin ve soğuyana kadar da yerinden oynatmayın
Soğuyan kavanozları güneş görmeyen serin birde saklayın
Kışın fasulyeyi pişireceğiniz zaman bir soğan doğrayıp sarartın Etli yapacaksanız, tıpkı taze fasulyede olduğu gibi eti önceden pişirip ilave edin Biraz salça ekleyin ve konserveyi içine boşaltın Yumuşayınca ocaktan alın
Cahide’nin notları:
Fasulyeler çok çiğ kalırsa ekşime yapabilir ve konserve bozulur
Kapakları her seferinde değiştirmeye gayret edin ki işiniz garanti olsun Zaten bir adet kapak 10 krş gibi cüz-i bir fiyata satılıyor
Konservenin kapakları yukarı kalkmış ve kolayca açılıyorsa konserveniz tutmamış demektir Kapakların içe çökmesi ve elle açılamıyor olması lazım
Konserveyi açtıktan sonra, örneğin yarısını kullandınızsa geri kalanı dolaba kaldırın 2-3 gün içinde bitirmeye gayret edin
Bu hafta kış hazırlıklarını bitirmeye çalışalım inşaallah
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.