![]() |
Buyrun Künefe'ye :) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Buyrun Künefe'ye :)![]() Verecegim olçuler 24 cm ![]() Malzemeler:
Oncelikle serbetimizi hazirlayip bir kenara aliyoruz,çok sicak degil ama ilikta olmasin ![]() Kadayiflarimizi bicak yardimiyla dogruyoruz,erittigimiz ilik yagimizla birlikte iyice didikliyoruz,kunefeyi pisirecegimiz kaba tereyagimizi vede uzum pekmezini bolca suruyoruz,kadayiflarimizin yarisini bastirarak yerlestiriyoruz,peynirimizi ufalayip uzerine ilave ediyoruz,kalan kadayiflarimizida koyup duz bir tabak yardimiyla iyice bastirarak duzluyoruz ![]() Ocagimiza alip kisik ateste kizarana kadar basinda bekliyoruz, kizaran kunefemizi bir tepsi veya tabak yardimiyla ters çevirip diger tarafininda kizarmasini sagliyoruz ![]() Kizarma islemi bitince hemen serbetini dokup,sicak olarak afiyetle yiyoruz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|