Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
burma, geldimmm, ile, sarığı, tatlısı

Sarığı Burma Tatlısı İle Ben Geldimmm:)

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sarığı Burma Tatlısı İle Ben Geldimmm:)

selamun aleyküm uzun zamandır tarif ekleyemiyodum,ramazan dolayısıyla tatlı çeşitleri deneyince oldukça tarifim birikmiş oldu

ben bu tatlıyı çok sevdim yapması,yemesi ve servisi çok pratik

tarifini birazdan ekliycem şimdilik resmiyle idare edin

afiyet olsun

işte denemeniz için malzemeler ve tarifi

bu ölçü ile resimde görmüş olduğunuz diktörtgen borcam tepsi ile tatlınız olucak, fırın tepsisi ile yapmak isterseniz 15 ölçü yeterli

hamur için:

1 su bardağı süt

1 yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çorba kaşığı sirke

az tuz

aldığı kadar un

üzerine:200 gr margarin

arasına çok ince çekilmiş 150 gr ceviz

açmak için:nişasta un karışımı

şerbeti: 3 subardağı şeker(kaynadıktan sonra orta ateşte 15 dakika kaynatıp iyice soğutun)

4 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı limon suyu

verilen malzemelerle yumuşak bi hamur yoğuruyoruz ve mutlaka dinlenmesi için 20 dakika bekletiyoruz böylece çok daha kolay açılacaktır

dinlenen hamurumuzu 4 parçaya ayırıyoruz ve ince bi şekilde açıyoruz önce ikiye sonrada dört parçaya ayırıp ceviz serpiyoruz,sigara böreği yapar gibi ince tarafından oklavayla sarıp elimizle tatlımızı büzdürüyoruz bu işlemler oldukça zevkli ve kolay

sarma ve burma işemini daha ince bi oklavayla yapmanız gerek

bu şekilde tatlımızı bitirip sıkı bi şekilde tepsimize diziyoruz,yağımızı yakmadan kızdırıp tatlımıza döküyoruz ve iyice kızarana kadar pişiriyoruz pişen tatlımızı fırından alıp ,2 dakika sonra iyce soğumuş olan şerbetimizi döküyoruz

dinlendirip afiyetle yiyoruz

çok uzun sürcekmiş gibi görünüyo ama 1 saattle bile hazırlayabilirsiniz

afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com