![]() |
Sarığı Burma Tatlısı İle Ben Geldimmm:) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarığı Burma Tatlısı İle Ben Geldimmm:)![]() selamun aleyküm uzun zamandır tarif ekleyemiyodum,ramazan dolayısıyla tatlı çeşitleri deneyince oldukça tarifim birikmiş oldu ben bu tatlıyı çok sevdim yapması,yemesi ve servisi çok pratik tarifini birazdan ekliycem şimdilik resmiyle idare edin afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() işte denemeniz için malzemeler ve tarifi bu ölçü ile resimde görmüş olduğunuz diktörtgen borcam tepsi ile tatlınız olucak, fırın tepsisi ile yapmak isterseniz 1 ![]() hamur için: 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı sirke az tuz aldığı kadar un üzerine:200 gr margarin arasına çok ince çekilmiş 150 gr ceviz açmak için:nişasta un karışımı şerbeti: 3 subardağı şeker(kaynadıktan sonra orta ateşte 15 dakika kaynatıp iyice soğutun) 4 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı limon suyu verilen malzemelerle yumuşak bi hamur yoğuruyoruz ve mutlaka dinlenmesi için 20 dakika bekletiyoruz böylece çok daha kolay açılacaktır dinlenen hamurumuzu 4 parçaya ayırıyoruz ve ince bi şekilde açıyoruz önce ikiye sonrada dört parçaya ayırıp ceviz serpiyoruz,sigara böreği yapar gibi ince tarafından oklavayla sarıp elimizle tatlımızı büzdürüyoruz bu işlemler oldukça zevkli ve kolay sarma ve burma işemini daha ince bi oklavayla yapmanız gerek bu şekilde tatlımızı bitirip sıkı bi şekilde tepsimize diziyoruz,yağımızı yakmadan kızdırıp tatlımıza döküyoruz ve iyice kızarana kadar pişiriyoruz pişen tatlımızı fırından alıp ,2 dakika sonra iyce soğumuş olan şerbetimizi döküyoruz dinlendirip afiyetle yiyoruz çok uzun sürcekmiş gibi görünüyo ama 1 saattle bile hazırlayabilirsiniz afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|