08-03-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık Nasıl Daha Lezzetli Olur
Arkadaşlar anlatıcağım konu 2 defa test edilmiş ve onaylanmıştır
Yakaladığınız balığı file tipi livarınız yoksa kova içinde suya koymayın, balık ya canlı kalmalı ya da hemen ölmeli, suyun içinde öldüğü taktirde tadı kısmen bozulacaktır(bayatlamadan bahsetmiyorum), özellikle isparoz ve izmaritte bu daha belirgin oluyor, hatta izmarit ve ispari ciddi şekilde ağır kokmaya başlıyor(temizlediyseniz bilirsiniz), örneğin su dışında hızlı şekilde ölen istavrit müthiş lezzetli olur Balıklarınızı mümkün mertebe deniz kenarında deniz suyuyla ayıklayıp temizleyin(artıkları denize atınki aldığınızın bir kısmını geri vermiş olursunuz, hemde mazmuz olur sonraki güne), tavalık balıkları una tuz katarak unlayın, yeterli miktarda ve kesinlikle çok kızgın yağda kızartın, ızgaralık balıkları(lüfer,levrek,çipura v b) çizip tuzlayıp halis zeytinyağıyla yağlayın, yaklaşık 30 dakika beklettikten sonra ızgaraya koyun görüceksiniz çok daha lezzetli olucaklar
|
|
|