|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
başkanliği, dairesi, eğitim, genelge, hakkinda, staji, yüksekokul, öğrencilerinin |
![]() |
Yüksekokul Öğrencilerinin Staji Hakkinda Genelge (Eğitim Dairesi Başkanliği) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yüksekokul Öğrencilerinin Staji Hakkinda Genelge (Eğitim Dairesi Başkanliği)YÜKSEKOKUL ÖĞRENCİLERİNİN STAJI HAKKINDA GENELGE (EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI) YÜKSEKOKUL ÖĞRENCİLERİNİN STAJI HAKKINDA GENELGE (EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI) T ![]() ![]() A D A L E T B A K A N L I Ğ I Eğitim Dairesi Başkanlığı Sayı : B ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Konu : Yüksek Okul Öğrencilerinin Stajları ![]() GENELGE No: 95 Bakanlığımıza ulaşan bilgilerden; Adalet Yüksek Okulları ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Adalet Bölümünde öğrenim gören öğrencilerin, mahkemeler, adalet daireleri ve noterliklerde staj yapmaları gerektiği, ilgili yüksek okulların uygulamalı çalışma ve staj yönetmeliklerinde belirtilen esaslar doğrultusunda staj yapma talepleri olduğu ve bu taleplerle ilgili olarak adalet komisyonlarında tereddütler oluştuğu anlaşılmaktadır ![]() Bu itibarla; "Yüksek Öğretim Kurumlarının Bakanlıklar ile Onlara Bağlı Kurum ve Kuruluşlardan Yararlanma Yönetmeliği" ve "Adalet Meslek Yüksek Okulu ve Sosyal Bilimler Yüksek Okulu Adalet Bölümlerinin Staj Yönetmelikleri" çerçevesinde, söz konusu okulların öğrencileri mahkemeler ve adalet dairelerinde staj yapma talebi ile müracaat ettiklerinde, bu öğrencilere ilgili yüksek okul müdürlüklerinin belirledikleri sürelerde uygulamalı çalışma ve staj yaptırılması, staj sonunda öğrencilerin çalışma ve başarı durumunu belirleyen raporların ve evrakın tanzim edilerek yüksek okul müdürlüklerine iletilmesi gerekmektedir ![]() Konusunda gereken dikkat ve özenin gösterilmesini rica ederim ![]() Cemil ÇİÇEK Bakan Kaynak: mevzuat ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|