Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Siyasal Bilgiler / Hukuk

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başkanliği, dairesi, eğitim, genelge, hakkinda, staji, yüksekokul, öğrencilerinin

Yüksekokul Öğrencilerinin Staji Hakkinda Genelge (Eğitim Dairesi Başkanliği)

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yüksekokul Öğrencilerinin Staji Hakkinda Genelge (Eğitim Dairesi Başkanliği)

YÜKSEKOKUL ÖĞRENCİLERİNİN STAJI HAKKINDA GENELGE (EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI)

YÜKSEKOKUL ÖĞRENCİLERİNİN STAJI HAKKINDA GENELGE (EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI)

T C
A D A L E T B A K A N L I Ğ I
Eğitim Dairesi Başkanlığı
Sayı : B030EDB0000002/0100602/2 01/01/2006
Konu : Yüksek Okul Öğrencilerinin Stajları
GENELGE
No: 95
Bakanlığımıza ulaşan
bilgilerden; Adalet Yüksek Okulları ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Adalet Bölümünde öğrenim gören öğrencilerin, mahkemeler, adalet daireleri ve noterliklerde staj yapmaları gerektiği, ilgili yüksek okulların uygulamalı çalışma ve staj yönetmeliklerinde belirtilen esaslar doğrultusunda staj yapma talepleri olduğu ve bu taleplerle ilgili olarak adalet komisyonlarında tereddütler oluştuğu anlaşılmaktadır
Bu itibarla;
"Yüksek Öğretim Kurumlarının Bakanlıklar ile Onlara Bağlı Kurum ve Kuruluşlardan Yararlanma Yönetmeliği" ve "Adalet Meslek Yüksek Okulu ve Sosyal Bilimler Yüksek Okulu Adalet Bölümlerinin Staj Yönetmelikleri" çerçevesinde, söz konusu okulların öğrencileri mahkemeler ve adalet dairelerinde staj yapma talebi ile müracaat ettiklerinde, bu öğrencilere ilgili yüksek okul müdürlüklerinin belirledikleri sürelerde uygulamalı çalışma ve staj yaptırılması, staj sonunda öğrencilerin çalışma ve başarı durumunu belirleyen raporların ve evrakın tanzim edilerek yüksek okul müdürlüklerine iletilmesi gerekmektedir Adalet komisyonu başkanlıklarına yapılan staj taleplerinin bu çerçevede kabul edilerek, stajın, ilgili yüksek okulun belirlediği uygulamalı çalışma ve staj esasları doğrultusunda yaptırılmasının sağlanması,
Konusunda gereken dikkat ve özenin gösterilmesini rica ederim
Cemil ÇİÇEK
Bakan
Kaynak: mevzuatadaletgovtr

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com