|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dair, değişiklik, kanun, kanununda, kurumlari, teşkilâti, yapilmasina, yükseköğretim |
![]() |
Yükseköğretim Kurumlari Teşkilati Kanununda Değişiklik Yapilmasina Dair Kanun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yükseköğretim Kurumlari Teşkilati Kanununda Değişiklik Yapilmasina Dair KanunYÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLATI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLATI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun Numarası : 5733 Kanun Kabul Tarihi : 30/01/2008 Resmi Gazete Tarihi : 08/02/2008 Resmi Gazete Sayısı : 26781 Madde 1 - 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının; (a) bendi yürürlükten kaldırılmış, (b) bendinin başında bulunan "İhtiyaca göre kurulacak;" ibaresi çıkarılarak yerine "Fen, edebiyat," ve sonunda yer alan "fakülteler" ibaresinden sonra gelmek üzere "ile ihtiyaca göre kurulacak diğer fakülteler" ibaresi eklenmiş, sonunda yer alan "Bulunur ![]() ![]() ![]() ![]() Madde 2 - 2809 sayılı Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir ![]() "Piri Reis Üniversitesi Ek Madde 94 - İstanbul'da Türk Deniz Eğitim Vakfı tarafından 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin hükümlerine tabi olmak üzere, kamu tüzel kişiliğine sahip Piri Reis Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kurulmuştur ![]() Bu üniversite, Rektörlüğe bağlı olarak; a) Fen-Edebiyat Fakültesinden, b) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden, c) Mühendislik Fakültesinden, d) Denizcilik Yüksekokulundan, e) Fen Bilimleri Enstitüsünden, f) Sosyal Bilimler Enstitüsünden, oluşur ![]() Madde 3 - Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer ![]() Madde 4 - Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür ![]() Kaynak: mevzuat ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|