Zülle’İ Beni Saide’De |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zülle’İ Beni Saide’DeZÜLLE’İ BENİ SAİDE’DE Geceydi, hava yağmurlu ve rutubetliydi İmam Sadık (a s), yalnız ve ailesinin haberi olmadan gecenin karanlığı ve sokağın boşluğundan istifade ederek evden dışarı çıktı Zulle*i Beni Saide’ye doğru yola koyuldu Tesadüfen, İmamdın yakın dostları ve ashabın dan ve hariciye nazırı olan Mu alla bin Huneys İmamdın dışarı çıktığını gördü O da evden çıktı Kendi kendine “İmam’ı bu karanlıkta yalnız bırakmıyayım” dedi İmamdın karartısını gördüğü karanlıkta bir kaç adım arayla, ağırca İmamdın peşine düştü![]() İmamdın peşinden ağır gittiği anda bir an İmamdın üstünden bir şey düştüğünü, yere döküldüğünü gördü Yavaşça İmamdın sesini işitti İmam şöyle buyurdu: “Allahım, bunu bize gönder” Bu arada Mu alla yaklaşarak selam verdi İmam, Mualla’nın sesinden tanıdı ve buyurdu: -Mu alla sen misin? -Evet Muallayım ![]() İmam’a cevap verdikten sonra yere düşenin ne olduğunu görmek için dikkat etti, bir miktar ekmeğin yere döküldüğünü gördü ![]() İmam: Bunları yerden topla ve bana ver ![]() Mu alla: Sırayla ekmekleri yerden topladı, İmamdın eline verdi Bir kişinin güçlükle yüklenebileceği büyük bir heybe vardı![]() Mu alla: İzin ver, bunu ben taşıyayım ![]() İmam: Hayır, gerekmez, bu işi senden daha çok benim yapmam gerekir ![]() İmam ekmekleri omuzuna aldı ve iki kişi Zulle-i Beni Saide’ye varıncaya kadar yola koyuldular Orada fakirler toplanmıştı Ev ve konutları olmayan bu kimseler orada, yaşıyorlardı![]() Hepsi uykudaydı ve bir kişi uyanık değildi İmam ekmekleri birer birer, ikişer ikişer her birinin elbisesi altına bıraktı ve hiç birini unutmadan geri döndü![]() Mu alla:Bu gecenin ortasında ekmek getirdiğin bu kimseler şia mıdırlar ve imamete inanmışlar mıdır? Hayır, bunlar imamete inanmamışlardır, imamete inanmış olsalardı tuz da getirirdim [b][url=http://www ebediyyen biz/#_ftnref1] - Bihar ül- Envar, c 11, s 11 Kompani basımı, Vesail, c 2, s 49 Emir Bahadır basımı![]() |
|
|
|