![]() |
Hz. Ali'nin Duası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz. Ali'nin DuasıEy ihsanı bol Allah'ım! Sana hamdederim ![]() Ey yegâne Ma'bud! Senin önünde eğilirim ![]() Yücesin, kullarından dilediğine sonsuz nimetler verirsin ![]() Dilediğini hüsrana duçar edersin ![]() Ey Yaradanım! Sana sığınırım ![]() Varlık ve darlık zamanında Sana münâcaat ederim, her an sana yalvarırım ![]() Gerçi günahlarım çok, fakat Senin afvın ondan daha büyüktür, ümitsizlige sebep yok ![]() Eğer Sen de beni kapından kovarsan kime sığınırım, kimden medet beklerim, bana başka kim şefaatçi olur?" "Yâ Rab! Hâlimi görüyorsun, yoksulluğumu biliyorsun ![]() Gizli niyazımı duyuyorsun ![]() kusuruma bakma, daha fazla bekletme, ümitsizlige atma ![]() Rahmetine güvenim tamdır ![]() Gönlümdeki aşk ateşini yandır, beni muhabbetine kandır, sevgini eksik etme ![]() Senin azametin Önünde boyun eğdim, dize geldim, secdeye kapandım, beni gufranına boğ, azabından esirge, Allahım! Dünyâdan sıyrılıp huzuruna gelirken beni, Kelime-i Tevhid'den ayırma ![]() Senin nârın da hoş, nurun da hoştur ![]() Senin rahmetinden ümit kesmek ne boştur ![]() Mal ve oğulların fayda vermediği o korkunç günde senin afvına nail olmak isterim, bana affın yeter, lûtfunu göster ![]() Sen bana yol gösterirsen hiçbir vakit yolumu şaşirmam ![]() Sen yol göstermezsen, dalâlette kalırım ![]() Eğer Senin affın yalnız iyilere mahsus ise ya kötülerin bağışlayıcısı kim olacak? Herkesin İlah'ı sen'sin ![]() ![]() Senin afvına sarılıyorum, îtiraf ederim, günâhım büyük, fakat Senin affın ondan daha büyüktür ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hz. Ali'nin Duası |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz. Ali'nin Duası"Senin lûtfunu hatırlayınca kalbime tesellî doluyor ![]() Günahlarımı düşündükçe gözlerimden yaş dökülüyor ![]() Sen, şânına lâyık olanı yap, beni affet! Beni, senin fazlu lûtfundan başka bir yere başvurmayacak bir tıynette yarattın ![]() Ne umarsam sen'den umarım ![]() En büyük endişem şudur: Beni Sen de kapından kovarsan, eli boş çevirirsen hâlim nice olur? Allah'ım, görüyorsun gafiller uykuda, ben ise gece karanlığında el açıp Sana niyaz ediyorum ![]() Dualarım Sana yükselsin, niyazlarım makbul olsun ![]() Herkes ne beklerse ancak Senin lûtfundan bekler ![]() Her biri Cennete girmek ister, Sen bana Cennette dîdârını göster, bu bana yeter ![]() Ey insanlara doğru yolu göstermek için Peygamber gönderen Allah! Rasul-i Hâşimi hürmetine, Seni tesbih eden, takdis eyleyen hayırlı ümmet aşkına, bizi imandan, Kur’an’dan, İslam’dan ayırma ![]() ![]() Rasulünden şefaat umarım ![]() ![]() Senden afv-u mağfiret dilerim ![]() AMİN |
![]() |
![]() |
|