Rabbim Dunyada Utandim Ahirette Utandirma!.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rabbim Dunyada Utandim Ahirette Utandirma!..Utanıyorum ım ![]() ![]() ![]() Ondört asır önce çekilen eziyetleri hayırlayıp, çekilenleri bilince![]() ![]() ![]() Saçma sapan sebepleri sorunmuş gibi büyüttüğüme![]() ![]() ![]() O dostlarının çektikleri onca çileye ve yılmadıklarını düşününce![]() ![]() ![]() Utanıyorum yıldığım o günlere![]() ![]() ![]() Sebepsiz üzüldüğüm “çare”li çaresizliklerime![]() ![]() ![]() İmkansız sandığım her bir şeyi önüme sunulmuş görünce![]() ![]() ![]() Utanıyorum, kimsem yokmuş gibi yakındığım günlere![]() ![]() ![]() Annem babam olduğu halde hemde![]() ![]() ![]() Oysa Sultanlar Sultanının (s a v ) ne annesi oldu ne babası![]() ![]() ![]() Bunun için eziğim ki öyle![]() ![]() ![]() İmkanım ve zamanım olduğu halde değerlendiremediğim günlere![]() ![]() ![]() Cahiliye dönemini yaşamışız diye![]() ![]() ![]() Utanıyorum, uykumu ibâdetime tercih ettiğim gecelere![]() ![]() ![]() Rabbe en yakın vakit gecedir, bunu bile bile hemde![]() ![]() ![]() Duanın red olunmadığı, o eşsiz gece vakitlerinde,![]() Alnımı seccademde yeterince tutamadım diye![]() ![]() ![]() Elimi dua için açamadığım gün ve gecelere![]() ![]() ![]() Utanıyorum, Rabbimin ve Resûlünün (s a v ) adını yeterince anamadım diye![]() ![]() ![]() Yemek yerken, aç kalanları hatırlıyamadığım günlere![]() ![]() ![]() Bir kaç hurma ile doyan Resûl-i Ekrem’i ve Ashabını bilince![]() ![]() ![]() Sıkıntıyı dert ettiğim “sıkıntısız” hâlime![]() ![]() ![]() ”Sıkıntı nedir, bilmedik ki![]() ” gerçeğini bilince hemde![]() ![]() ![]() Şükretmeyi unuttuğum anlara, acziyetime![]() ![]() ![]() Her şeye utanıyorum işte![]() ![]() ![]() Kusursuz ni’metlerle yaşadığımız için şükredeceğimize,![]() Ni’metleri görmeyen körlerden oldum diye![]() ![]() ![]() Utanıyorum, her yeni bir kıyafet aldığımda,![]() Senelerce aynı kıyafetiyle dolaşanları göremedim diye![]() ![]() ![]() Utanıyorum aynaya her bakışımda![]() ![]() ![]() Kusursuz yaratıldığımızı farkedemiyoruz diye![]() ![]() ![]() Utanıyorum, bilmediklerimi şimdi bilmeye,![]() Görmediklerimi şimdi görmeye![]() ![]() ![]() Çok utanıyorum ım !![]() Senden bir şey istemeye![]() ![]() ![]() Derim hep, “istemek” benden, vermek “isteme hissini verenden” diye![]() ![]() ![]() Şimdiye kadarki hiçbir isteğimi bu kadar eziklikle istemedim![]() ![]() ![]() Rabbim, dünyada utandım, Ahirette utandırma![]() ![]() ![]() Huzurunda utandırma![]() ![]() ![]() ![]() Yine de utanıyorum isterken![]() ![]() ![]() ”Ben lâyık mıyım diye![]() ![]() ![]() İlâhi, Sen içleri en iyi bilensin![]() ![]() ![]() Affet, merhamet et![]() ![]() ![]() Azabından koru![]() ![]() alinti |
|
|
|