![]() |
Tevbe Manevi Azaları Temizler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tevbe Manevi Azaları TemizlerTEVBE MANEVİ AZALARI TEMİZLER ![]() ![]() ![]() İnsan nasıl şer'an zâhirî âzâlarını, gerektiği zaman ve belirli usullerle yıkayıp temizliyorsa, tasavvuf ile de ![]() ![]() 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() Bir mürid, kalbini yanlış ve bozuk inanç ve düşüncelerden kin, gurur, ucup, kibir, öfke, çekememezlik, alay, hile, ihanet ve zulüm duygusu, hırs, gıybet, yalan, iftira ve koğuculuktan temizlemesi şarttır ![]() ![]() ![]() "Nefsini (kötü ve çirkin duygu, düşüncelerden) temizleyenler kurtuluşa ermişlerdir ![]() Tevbe-i Nasuh, insanın hem zâhirî, hem de bâtınî olarak tevbe etmesidir ![]() ![]() ![]() ![]() "Ey iman edenler! Tam doğru ve temiz (bir) kalple sahih bir tevbe ile (bir daha günaha dönmemek şartıyla) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte bu öyle bir tevbedir ki, insanı günahına rağmen cennete sevkeder ![]() ![]() ![]() "Batıda, genişliği kırk yıllık yahut yetmiş yıllık bir kapı vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Ata b ![]() “ ![]() ![]() ![]() ![]() bir de: "Onlar yaptıklarında bile bile ısrar etmezler ![]() ayeti nazil olduktan sonra, şeytan naralar atarak ordusunu yardıma çağırdı, başına toprak saçtı ve: "Vay başıma gelenler!" dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dediler ki: "Onlara heva ve arzularının kapılarını açarsın, ne tevbeye gelirler, ne de bağışlanmalarını dilerler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ey iman edenler! ![]() ![]() ![]() ![]() emrinin dışına çıkanlar, kendi kötü sonlarını hazırlamışlar ve buna razı olmuşlardır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tevbe Manevi Azaları Temizler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tevbe Manevi Azaları TemizlerUzun yoldan geliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uzun yoldan geliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uzun yoldan geliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uzun yoldan geliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uzun yoldan geliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uzun yoldan geliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uzun yoldan geliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uzun yoldan geliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uzun yoldan geliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uzun yoldan geliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dün geçti, yarın varmı? Gençligine güvenme,ölen hep ihtiyarmı? Ya islamda erirsin,yada inkarda çürürsün ![]() Yol mezarda bitmiyor,Girdiğinde Görürsün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|