![]() |
Lütuf Gecikmedi, Geciken Sensin..!! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lütuf Gecikmedi, Geciken Sensin..!!![]() İnsan insandan istekte bulundu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O kadar çok güldüler ki sonunda gözlerinden yaşlar geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnsan insandan istekte bulundu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bir sözlüğe ihtiyacım var ![]() - Kaç kelimelik olsun? - Tek ![]() - Tek kelimelik bir sözlük mü dediniz! - Evet içinde yalnız "dua" kelimesi olsun! Dua: Yakarış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Bana dua edin, duanızı kabul edeyim," (Mü'min, 60) buyurdu Allah ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bana dua et! - Dualar müşterek! - Bana dua etmeni istemiştim ![]() - Dualar müşterek, dedim ya! - Müşterek dedikten sonra kaç kişiye dua ettin ardından ![]() - ![]() ![]() ![]() - Bana dua et! Gazze'li çocuk dua istedikten sonra Gazze'li bir âlimden, İmam Şâfîî'den şu dizeleri okudu: "Duayı hor görür, onu küçümser misin/ Dua nelere kadir nereden bileceksin/ Gecenin okları hedefi şaşmaz ama/ Zamanı vardır Ulaşır yerine saati dolduğunda ![]() "Demek oka benzetiyor İmam Şafîî duayı!" diyecek oldum ![]() "Savaşmaktan yıldığın nice zalimler vardır/ Kader öyle bir düşürür ki onları ağına/ İslâm denince ibadet/ Ve zırhlarla korunmak mümkün olmayan/ Dualar gelir aklıma ![]() Bil ki zalim kurtulsa da elinden/ Dua oku vardır arkasında ![]() Kas Şehri'nin oku gibi keskin/ Peşinden gelen ![]() Ki o okun püskülleri kirpikleridir uykusuz gözlerin/ Ve o kirpikler ki gözyaşlarını taşır ![]() A ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lütuf Gecikmedi, Geciken Sensin..!!Ne güzel bir makale paylaştın bizlerle sağolasın kardeşim ![]() DUA etmenin lezzetine varan zaten hiç terkedemez artık ![]() Dua Mevla ile konuşmaktır,sohbettir, ihtiyaçlıları bilir fakat birde bizden duymak,birde bizim iletmemiz aracı olmamız istenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() birkaç sözden ibaret bir cümlenin manevi boyutu ne geniş değilmi? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lütuf Gecikmedi, Geciken Sensin..!!leyla_mecnun Kullanıcısından Alıntı birkaç sözden ibaret bir cümlenin manevi boyutu ne geniş değilmi? evet ablacım çok şükür ki öyle ![]() ![]() benim de çok hoşuma gitti makale ![]() ![]() özellikle de içinde geçen bu dizeler: "Duayı hor görür, onu küçümser misin/ Dua nelere kadir nereden bileceksin/ Gecenin okları hedefi şaşmaz ama/ Zamanı vardır Ulaşır yerine saati dolduğunda ![]() her daim dua ile ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|