![]() |
Millî Ve Manevî Değerlerimiz (Yılbaşı) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Millî Ve Manevî Değerlerimiz (Yılbaşı)بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ قُلْ يَا أَيُّهَا الْكَافِرُونَ ![]() ![]() ![]() وَلَا أَنَا عَابِدٌ مَّا عَبَدتُّمْ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MİLLÎ VE MANEVÎ DEĞERLERİMİZ (Yılbaşı) Muhterem Müslümanlar! 2011 yılının arifesinde, yeni bir yıla girmenin hüznü ve heyecanı içerisindeyiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aziz Kardeşlerim! İslam dini, kendinden önceki din ve kitapları tasdik etmiş, tahrif olan bölümlerini düzeltmiş ve böylece onların, Allah katındaki geçerliliğini de sona erdirmiş ve kıyamete kadar Allah katında tek dinin İslam olduğunu bildirmiştir ![]() ![]() Muhterem Mü'minler! Millî ve manevî değerler birbirinden bağımsız düşünülemez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhterem Cemaat! İslam tarihinde 17 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yılbaşı, bir senenin sona erip, diğer senenin başladığı tarih dönümünü ifade eder ![]() Günümüzde yılbaşı kutlamaları alkollü içeceklerin çokça tüketildiği, kumarın çokça oynandığı, israfa varan alışverişlerin yapıldığı bir zaman dilimi olmuştur ![]() ![]() Muhterem Müslümanlar! İslam dininde, hicrî yılbaşı bizim, mîladî yılbaşı da onların gibi bir anlayış doğru değildir ![]() ![]() Bir mümin olarak bize düşen ifrat ve tefrit dediğimiz aşırı fikir ve davranışlardan uzak durarak itidal dediğimiz orta yolu takip etmektir ![]() Ey Muhammed! De ki: "Ey kafirler! Ben, sizin taptıklarınıza tapmam ![]() "Benim taptığıma da sizler tapmazsınız ![]() "Ben de sizin taptığınıza tapacak değilim ![]() "Benim taptığıma da sizler tapmıyorsunuz ![]() "Sizin dininiz size, benim dinim banadır ![]() Kıymetli mü'min kardeşlerim! Kitabımızın bu güzel mesajıyla amel etmek ve gereğini yapmak biz Müslümanların temel görevidir ![]() ![]() 2011 yılının tüm İslam ve insanlık alemi için hayırlar ve bereketler getirmesini niyaz ediyorum ![]() HAZIRLAYAN : M ![]() ÜNVANI : Vaiz GÖREV YERİ : İlçe Müftülüğü-KAHTA Adıyaman Müftülüğü’nün 31/12/2010 tarihli hutbesidir ![]() [url=http://www ![]() ![]() ![]() [url=http://www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|