![]() |
Dinimizin Eğitime Ve Öğretime Verdiği Önem |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dinimizin Eğitime Ve Öğretime Verdiği ÖnemDİNİMİZİN EĞİTİME VE ÖĞRETİME VERDİĞİ ÖNEM Muhterem Cemaat! Bir adı da terbiye olan eğitim, insan için en önemli faaliyettir ![]() ![]() ![]() Nitekim Sevgili Peygamberimiz:"Beni Rabbim terbiye etti ve terbiyemi güzel yaptı" buyurmuş;Cenab-ı Hak da Sevgili kulu ve elçisi Hz ![]() ![]() Muhterem Cemaat! Eğitimin hedefi insana, kendine lazım olan bilgiyi vermek; ona hayatta lazım olacak beceriyi kazandırmak; onu yüksek manevî değerlere sahip kılmak; kötü alışkanlıklardan korumak; ona iyi alışkanlıklar kazandırmaktır ![]() Bu nerede olacak? Ailede, okulda, işbaşında, askerde, çevrede ![]() ![]() ![]() Muhterem Cemaat! Aynı yaştaki çocukların eğitim yeri demek olan her seviyedeki okullar, insanların eğitim ve öğretimi için en elverişli kurumlardır ![]() ![]() Muhterem Cemaat! Dinimiz beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi öğütlemiş; ilim Çin'de de olsa alınız, buyurmuştur ![]() İnsanları tarağın dişleri gibi aynı seviyede eşit sayan dinimiz:"Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?" buyurmak suretiyle ilim sahiplerinin bilgisizlerden üstün olduğunu hatırlatmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhterem Cemaat! Dinimize göre bu derece önemli olan ilim ve ona götüren öğretim ve eğitime gereken önemi göstermeliyiz ![]() Çocuğumuzu okula hazırlamalı, okul ihtiyaçlarını karşılamalı, varsa okulun ihtiyaçlarının karşılanmasına bile katkıda bulunmalıyız ![]() Dinimiz bize sadece din ilimlerini değil, müsbet ilimleri de öğrenmeyi emretmiş; insanın meleklere olan üstünlüğünü, insanoğlunun sahip kılındığı ilme bağlamıştır ![]() ![]() İnsanın şerefli bir varlık olduğunu bildiren ayet, onun karada ve denizde vasıtaya bindirildiğine işaret etmiştir ![]() Unutmayalım ki kainatta vasıtaya binen varlık yalnız insandır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhterem Cemaat! Bütün bunlar, insanın, insan olma özelliğini ortaya koyması faaliyetidir ![]() ![]() ![]() Kuba Camii Hutbeleri |
![]() |
![]() |
|