|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
baskıya, gönenliden, karşı, vefat, yıldönümünde |
![]() |
20. Vefat Yıldönümünde Gönenli'den Baskıya Karşı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 20. Vefat Yıldönümünde Gönenli'den Baskıya Karşı20 ![]() 1950-60 yılları arasında İstanbul'daki cami odalarında öğrencisi olduğum Gönenli Hocamızın 3 Ocak 1991'de 88 yaşında vefatından bugüne tam 20 yıl geçmiştir ![]() Yapılan baskılara rağmen Kur'an öğrencisi yetiştirmekten asla geri durmayan hocamızın bir baskı ve kucaklaşma hatırasını tatlı bir örnek olarak sunmak istiyorum bugün sizlere ![]() İstanbul'un ileri gelen hayırseverlerinden merhum Ali Rıza Cansu, hayatı boyunca unutamadığı bu tarihi olayı şöyle anlatır: - Eyyup Sabri Hayırlıoğlu, 1951'de Diyanet İşleri Başkanlığı'na getirilişinden bir süre sonra bir gün telefonla arayarak bir teftiş için geleceği İstanbul'da bizde misafir kalmak istediğini ifade etti ![]() ![]() Davetlilerimiz arasında Kur'an öğrencilerine hizmetiyle ülke çapında büyük takdir toplayan Gönenli Mehmed Efendi de vardı ![]() ![]() ![]() ![]() - Hoca siz başınıza buyruk musunuz, rast gele insanlardan paralar toplayarak başınıza topladığınız öğrencilerle ne yapmak istiyorsunuz? ![]() ![]() ![]() ![]() Lokmalara uzanılmak üzere iken bomba gibi patlayan bu sözler üzerine Gönenli Hocaefendi elindeki lokmayı sofraya bırakıp ayağa fırladı: -Öyle ise şu andan itibaren her şeyin sorumluluğunu sana bırakıyorum, hesabını Allah senden sorsun! dedi ve çıkış kapısına doğru hızla yürüdü ![]() ![]() ![]() Biraz sonra da, gelen misafirler birer ikişer bir şey yemeden kalkıp evi terk ettiler ![]() Sofrada ben ve başkan kalakaldık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ali Rıza hemen giyin de gel, beni Hocaefendi'nin camisine ulaştır dedi ![]() ![]() Hayli zorlanarak Kadıköy'den Fatih'teki Hacı Hasan Camii'ne sabahın erken saatinde ulaşabildik ![]() ![]() Az sonra Hocaefendi sokağın başında görünüverdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra başkan kalkıp helalleşerek ayrıldı ![]() ![]() Meğerse İstanbul'dan bazı kimseler, "Gönenli hoca karanlık işler çeviriyor, Kur'an hizmeti adı altında paralar toplayıp gerici akımları besliyor, derhal çalışmaları takip ettirilip önlenmelidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() " Büyüklerin davranışları, davranışların büyükleri" örneğini vermişlerdir ![]() 20 ![]() ![]() ![]() ![]() 04 Ocak 2011, Salı Ahmed Şahin |
![]() |
![]() |
|